Cabka Menerima Skor B dalam Penilaian Iklim CDP Perdana

(SeaPRwire) –   PRESS RELEASE

Amsterdam 25 Mac 2024. Cabka N.V. (bersama-sama dengan anak syarikatnya “Cabka”, atau “Syarikat”), syarikat khusus dalam mengubah sisa plastik sukar dikitar semula ke dalam Inovatif Reusable Transport Packaging (RTP), disenaraikan di Euronext Amsterdam, mengumumkan penyertaan pertamanya dalam Climate Disclosure Project (CDP) dan skor B yang dapat dicapai dalam penilaian 2023. Prestasi Cabka melebihi purata sektor industri pembuatan produk plastik.

CDP, sebuah pertubuhan bukan untung yang diiktiraf secara global, memudahkan syarikat-syarikat melaporkan penggunaan sumber asli dan modal mereka, membantu mereka mengukur dan menguruskan risiko dan peluang yang berkaitan dengan perubahan iklim, keselamatan air dan penebangan hutan. Lebih 21,000 syarikat, mewakili 2/3 modal pasaran global, dinilai oleh CDP semasa 2023. Penilaian iklim CDP berfungsi sebagai piawaian emas untuk mengukur prestasi iklim korporat, memberikan maklum balas berharga kepada pelabur, perniagaan dan pembuat dasar di seluruh dunia.

Skor B Cabka mencerminkan usaha konsertnya untuk menangani cabaran iklim. Walaupun ini merupakan penyertaan pertama Cabka dalam penilaian, mencapai skor yang begitu memuaskan adalah pengiktirafan terhadap komitmen syarikat terhadap kelestarian dan tanggungjawab alam sekitar.

“Kami bangga menerima pengiktirafan ini untuk strategi kelestarian dan amalan perniagaan kami,” kata Katrin Poirier, Pengarah Kelestarian di Cabka. “Menerima skor B daripada CDP tidak sahaja mengesahkan kedudukan kami sebagai warganegara korporat yang bertanggungjawab tetapi juga memberi motivasi kepada kami untuk terus mempromosikan transformasi industri kami ke arah ekonomi kitar semula.”

Komitmen Cabka terhadap prinsip ekonomi kitar semula rendah karbon jelas dalam reka bentuk produk dan strategi pengurusan bahan. Dengan menggunakan bahan daur semula dan mereka bentuk produk untuk digunakan semula dan dikitar semula, Cabka mengurangkan sisa dan penggunaan sumber sepanjang kitar hayat produk.

Selain itu, prestasi Cabka melebihi purata sektor, kerana industri pembuatan produk plastik mempunyai purata gred C. Keputusan ini menekankan komitmen luar biasa Cabka dalam industri dan menggarisbawahi pendekatan proaktifnya terhadap tindakan iklim.

Keputusan penilaian dan jawapan Cabka boleh didapati di laman web CDP.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Nadia Lubbe, Hubungan Pelabur & Media
, atau n.lubbe@cabka.com;
+49 152 243 254 79
www.investors.cabka.com
Hubungan Komersial:

Tentang Cabka
Cabka berada dalam perniagaan mengiktar semula plastik dari sisa pasca-pengguna dan pasca-perindustrian ke dalam inovatif pembungkusan pengangkutan boleh guna semula (RTP), seperti palet dan penyelesaian bekas besar yang meningkatkan kelestarian rantai logistik. Produk ECO terutamanya merupakan produk pembinaan dan keselamatan jalan raya yang dihasilkan secara eksklusif dari sisa pasca-pengguna.

Cabka memimpin industri dalam pendekatan bersepadu menutup gelung dari sisa, kepada daur semula, kepada pembuatan. Disokong oleh pusat inovasi sendiri, ia mempunyai pengetahuan industri yang jarang, keupayaan dan kapasiti untuk memanfaatkan sepenuhnya rantai nilai dari sisa kepada produk akhir pada pulangan yang menarik. Cabka dilengkapi sepenuhnya untuk mengeksploitasi seluruh rantai nilai dari sisa kepada produk akhir.

Cabka disenaraikan di Euronext Amsterdam bermula 1 Mac 2022 di bawah tiket CABKA dengan nombor pengenalan sekuriti antarabangsa NL00150000S7.

Lampiran

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.