Adlai Nortye Umum Perlantikan Dr. Archie Tse sebagai Ketua Penyelidikan & Pembangunan

(SeaPRwire) –   SINGAPURA dan NORTH BRUNSWICK, N.J. dan HANGZHOU, China, 29 Mac 2024 — Adlai Nortye Ltd. (NASDAQ: ANL) (“Syarikat” atau “Adlai Nortye”), syarikat bioteknologi klinikal dalam peringkat awal yang memberi tumpuan kepada pembangunan rawatan kanser inovatif, hari ini mengumumkan pelantikan Dr. Archie Tse sebagai Ketua Penyelidikan & Pembangunan, melapor kepada Encik Carsten Lu, CEO dan Pengerusi Adlai Nortye, berkuat kuasa 29 Mac 2024.

Dr. Tse, M.D. & Ph.D. memperoleh Ijazah Perubatan dan Ijazah Biokimia dan Biologi Molekul dari Universiti Selatan California. Sebelum menyertai Adlai Nortye, Dr. Tse berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Saintifik, Naib Presiden Kanan, Ketua Penyelidikan dan Pembangunan Klinikal Awal, dan Ketua CMC di CStone Pharmaceuticals, di mana beliau memberi kepimpinan strategik dan pengawasan kepada aspek penyelidikan, pembangunan klinikal awal, dan CMC kepada seluruh portfolio CStone. Sebelum menyertai CStone, Dr. Tse memegang jawatan kepimpinan di syarikat-syarikat multinasional termasuk Merck (dikenali sebagai MSD di luar AS dan Kanada) dan Daiichi-Sankyo di mana beliau menguruskan pembangunan rawatan kanser inovatif dalam semua peringkat pembangunan, meliputi pelbagai modaliti, termasuk terapi sasaran kecil molekul, antibodi mono- dan multi-spesifik, ADC, dan vaksin kanser.

“Kami amat gembira menerima Dr. Tse menyertai pasukan kepimpinan senior kami,” kata Carsten Lu, CEO dan Pengerusi Adlai Nortye. “Archie membawa pengetahuan meluas dalam bidang menghubungkan fasa praklinikal dan klinikal untuk meningkatkan kejayaan keseluruhan pembangunan ubat. Penambahannya ke pasukan kami akan membantu kami terus mengejar membawa terapi-terapi baharu kepada pesakit kanser di seluruh dunia.”

“Saya bersemangat menyertai Adlai Nortye dan membantu maju misi Syarikat untuk mengubah kanser membawa maut kepada penyakit kronik dan akhirnya boleh disembuhkan,” kata Dr. Tse. “Saya berminat memanfaatkan pengalaman saya dengan pasukan cemerlang di Adlai Nortye dan melonggarkan potensi penuh portfolio kami.”

Tentang Adlai Nortye

Adlai Nortye (NASDAQ: ANL) ialah syarikat bioteknologi klinikal global dalam peringkat awal yang memberi tumpuan kepada penemuan dan pembangunan rawatan kanser inovatif untuk pesakit merentasi spektrum jenis tumor, dengan pusat R&D global ditubuhkan di New Jersey, AS, dan Hangzhou, China. Dengan tumpuan strategik kepada onkologi, syarikat telah mengenal pasti dan membangunkan portfolio enam calon ubat yang kukuh.

Adlai Nortye telah mengumpul pasukan pengurusan global dan Lembaga Penasihat Saintifik dengan pemimpin industri dan saintis berpengaruh untuk memberi panduan strategik penting kepada organisasi R&D, pembangunan perniagaan dan operasinya. Selain membina keupayaan R&D sendiri, Syarikat terus mengadakan dan menjamin perkongsian dengan syarikat-syarikat farmaseutikal multinasional terkemuka seperti Eisai dan Novartis, untuk sepenuhnya merealisasikan potensi program pipelin. Syarikat berazam menjadi pemimpin global dalam gelombang onkologi berikutnya menggunakan strategi rawatan gabungan. Matlamat muktamadnya adalah mengubah kanser membawa maut kepada penyakit kronik dan akhirnya boleh disembuhkan.

Kenyataan Pandangan Ke Depan dan Amaran

Pengumuman ini mengandungi kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan pandangan ke depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengharapkan”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “berpotensi”, “terus”, “sedang”, “sasaran” dan kenyataan serupa. Di antara perkara-perkara lain, pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, gambaran perniagaan dan petikan dari pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan operasi dan strategik Syarikat untuk perniagaan dan calon ubatnya; pelaksanaan model perniagaan dan rancangan strategik Syarikat untuk perniagaannya dan calon ubatnya; lingkup perlindungan yang dapat ditubuhkan dan dikekalkan untuk hak harta intelek yang meliputi calon ubatnya dan keupayaannya untuk menjalankan perniagaannya tanpa melanggar hak harta intelek orang lain; anggaran perbelanjaan Syarikat, pendapatan masa depan, keperluan modal dan keperluannya untuk dan keupayaannya mendapatkan pembiayaan tambahan yang mencukupi; risiko berkaitan dengan perubahan undang-undang kesihatan, peraturan dan dasar di PRC dan Amerika Syarikat atau tempat lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini dan lampiran adalah pada tarikh pengumuman ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini mana-mana kenyataan pandangan ke depan, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan Penganalisis:
Charles Zhou
Amanda Kong

Adlai Nortye Ltd.
ir@adlainortye.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.