Polis menangkap orang yang menjadi tumpuan dalam serangan Paris yang mengorbankan 1 nyawa: pegawai

(SeaPRwire) –   Seorang suspek telah ditangkap selepas membunuh seorang dan mencederakan orang lain dalam serangan kejutan berhampiran Menara Eiffel pada Sabtu, mengikut satu kenyataan oleh

“Polis baru sahaja dengan berani menangkap seorang penyerang menyerang, di sekitar Quai de Grenelle. Satu mayat dan satu mangsa cedera telah dirawat oleh Bomba Paris. Sila elak kawasan tersebut,” kenyataan Darmanin.

Menurut sumber polis AFP, insiden itu disifatkan sebagai serangan menikam.

Suspek didakwa menjerit “Allahu Akbar” AFP melaporkan mengikut sumber, tetapi

Siasatan sedang dijalankan dan disarankan untuk mengelak kawasan tersebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.