LIHAT: Suspek berlari dengan rampasan kedai runcit dengan senjata api sambil memakai topeng badut

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki berusia 39 tahun didakwa ditangkap dalam rakaman litar tertutup merampok kedai runcit dengan senjata api sambil memakai topeng Halloween clown telah ditangkap, polis berkata pada Sabtu.

Rakaman CCTV menunjukkan suspek berlari melalui lot parking ke dalam kedai di Holland Park dengan topeng putih dengan rambut jingga dan hidung merah sekitar pukul 7:30 malam pada 29 Disember.

Video itu menunjukkan lelaki, berpakaian hitam selain itu, berlari ke dalam kedai dengan senjatanya diarahkan. Dia kemudian pergi ke kaunter, dan meraih melintasi kaunter untuk mengambil kas selepas penjaga toko mematuhi.

Dia berlari keluar dari kedai dengan seluruh kas, melalui lot parking dan melompat pagar ke arah asalnya datang.

Polis melepaskan rakaman CCTV pada 18 Januari, dan suspek yang tidak dikenalpasti telah ditangkap di rumah di Mount Gravatt Timur, sebuah pinggir bandar Brisbane, pada hari Jumaat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.