Ibu ditikam sampai mati ketika berjalan dengan bayinya dalam kereta bayi, suspek masih bebas: polis

(SeaPRwire) –   Seorang wanita muda telah ditikam ketika berjalan dengan bayinya dalam kereta sorong, di Bradford, England, menurut pihak berkuasa.

Kulsuma Akter, 27, ditikam semasa berjalan pada pukul 3:21 petang Sabtu. Polis Wilayah Yorkshire Barat menyatakan bahawa beliau “dibawa ke hospital tetapi kemudian meninggal dunia akibat kecederaannya.”

Akter sedang mendorong kereta sorong pada masa itu, tetapi pihak berkuasa menyatakan bahawa bayi muda beliau tidak mengalami kecederaan fizikal.

“Beliau bersama bayi muda beliau pada masa insiden itu – bayi itu selamat dan tidak tercedera dalam insiden itu,” kata polis dalam kenyataan.

Pihak berkuasa telah mengenal pasti suspek pembunuhan sebagai Habibur Masum, 25, dari Oldham. Mereka percaya bahawa beliau dan Akter saling mengenali.

Masum difilemkan berdiri di luar halte bas sejurus selepas pembunuhan. Polis juga menemui pisau di tempat kejadian, tetapi mereka percaya suspek masih bersenjata.

“Beliau digambarkan dalam kamera litar tertutup memakai jaket duffle dengan tiga garis mendatar besar abu-abu, putih dan hitam, celana trekking biru muda atau abu-abu dengan logo hitam kecil di saku kiri dan kasut merah,” jelas polis. “Seorang saksi juga melaporkan melihatnya memakai hoodie abu-abu dengan hood naik.”

Polis juga menahan lelaki berusia 23 tahun yang dipercayai membantu Masum dengan pembunuhan itu.

“Ini adalah insiden yang amat tragis di mana seorang ibu telah kehilangan nyawa dalam keadaan yang paling mengerikan,” kata Ketua Inspektor Detektif Stacey Atkinson dalam kenyataan.

“Kami memahami bahawa ini telah menimbulkan banyak kebimbangan dalam komuniti tempatan,” tambah Atkinson. “Pasukan Polis Daerah tempatan sedang berpatroli kawasan menjalankan penenangan kepada komuniti.”

Atkinson juga menggesa sesiapa sahaja yang mungkin mengenali Masum untuk segera memaklumkan pihak berkuasa.

“Saya menggesa sesiapa yang telah melihatnya atau yang mengetahui di mana beliau berada untuk tidak mendekati beliau tetapi segera menghubungi polis dengan segera di 999,” jelas pegawai itu.

sedang menyiasat insiden itu dengan aktif.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.