4 Meninggal Dalam 3 Insiden Berasingan di Luar Pantai Sepanyol

(SeaPRwire) –   Empat orang telah mati dalam tiga insiden berasingan di laut Sepanyol, kata perkhidmatan kecemasan pada Khamis.

Kematian itu berlaku ketika amaran angin kencang dan hujan lebat meluas di banyak bahagian negara.

Polis Sepanyol berkata seorang lelaki bawah umur warganegara Maghribi dan seorang warga Jerman mati di pantai Mediterranean berhampiran bandar timur Tarragona. Lelaki Jerman masuk ke dalam air cuba menyelamatkan pemuda Maghribi dan kedua-duanya mati, kata Pengawal Sipil.

Seorang lelaki dan seorang wanita mati selepas jatuh ke dalam Lautan Atlantik di pantai utara Sepanyol, kata perkhidmatan kecemasan wilayah Asturias. Agensi berita Sepanyol EFE memetik pihak berkuasa tempatan mengatakan bahawa lelaki itu warganegara British.

Perkhidmatan kecemasan berkata penyelamat telah mengeluarkan mayat dalam dua insiden berasingan yang berlaku kira-kira enam batu jauh sepanjang laluan pantai barat bandar utara Gijón.

Mayat lelaki itu ditarik dari laut tanpa hayat selepas mereka dimaklumkan seseorang telah jatuh ke laut. Wanita, diduga warganegara Sepanyol, ditemui selepas jatuh ke laut dan dibaling ke batu oleh ombak, kata pihak berkuasa.

Perkhidmatan cuaca kebangsaan Sepanyol mengeluarkan amaran Khamis untuk angin kencang di beberapa kawasan Semenanjung. Ini termasuk pantai Asturias, di mana ombak setinggi 23 kaki diramalkan.

Kawasan pantai Atlantik Sepanyol tidak terjejas oleh kemarau menimpa timur lautnya, termasuk Tarragona, dan rantau selatannya.

Hujan menyebabkan sesetengah bandar membatalkan prosesi Minggu Easter yang dijadualkan Khamis.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.