3 pejalan kaki terbunuh oleh kereta api kargo di lintasan kereta api di Sweden tengah

(SeaPRwire) –   Sebuah kereta api kargo telah mengenai dan membunuh tiga orang di lintasan kereta api di stesen di tengah Sweden.

Mangsa-mangsa — seorang lelaki berusia 25 tahun, seorang wanita pada 20-an dan seorang lagi yang belum dikenal pasti — telah menyeberangi landasan tanpa menyedari kereta api kargo sedang menghampiri, Felicia Davidsson, jurucakap , memberitahu stesen penyiaran SVT.

Polis menyatakan pada Khamis bahawa kemalangan itu sedang disiasat. Lintasan itu hanya mempunyai lampu amaran kereta api yang sedang menghampiri.

Perkhidmatan kecemasan telah dimaklumkan lewat Rabu mengenai kemalangan di lintasan di stesen di Orebro dan mendapati tiga orang pejalan kaki “tercedera sangat teruk,” .

Pada 2017, seorang lelaki telah terbunuh di lintasan yang sama di Orebro, kira-kira 100 batu barat Stockholm, media Sweden melaporkan.

Agensi berita Sweden TT menyatakan terdapat perbincangan mengenai penutupan stesen itu, tetapi kerana banyak penduduk menggunakannya untuk berulang-alik ke tempat kerja, stesen itu kekal dibuka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.