Nova Vision Acquisition Corp. Mengumukan Sumbangan Tambahan Ke Akun Amanah Untuk Memperpanjang Jangka Masa Untuk Menyelesaikan Penggabungan Usaha Hingga 10 April 2024

(SeaPRwire) –   Singapura, 11 Mac 2024 – Nova Vision Acquisition Corp. (NASDAQ: NOVV, “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa Nova Pulsar Holdings Limited, penaung syarikat awal penawaran umum (“Penaung”), telah memasukkan ke dalam akaun amanah Syarikat (“Akaun Amanah”) jumlah keseluruhan $69,763.37 (mewakili kira-kira $0.045 bagi setiap saham biasa yang dikeluarkan semasa penawaran awal umum Syarikat yang tidak ditawarkan semula), untuk memanjangkan tempoh masa yang Syarikat mempunyai untuk menyiapkan perpaduan perniagaan selama satu (1) bulan tambahan lagi, dari 10 Mac 2024 hingga 10 April 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promisi kepada Penaung dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang didepositkan. Nota promisi tidak dikenakan faedah dan boleh ditukarkan ke unit Syarikat (dengan setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, satu waran untuk membeli setengah satu saham biasa, dan satu hak untuk menerima satu per sepuluh satu saham biasa semasa penyiapan perpaduan perniagaan awal Syarikat) pada harga $10.00 setiap unit pada penutupan perpaduan perniagaan oleh Syarikat. Tujuan perpanjangan adalah untuk memberikan masa kepada Syarikat untuk menyiapkan perpaduan perniagaan.

Tentang Nova Vision Acquisition Corp.

Nova Vision Acquisition Corp. adalah syarikat cek kosong yang dibentuk untuk tujuan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau perpaduan perniagaan serupa dengan satu atau lebih perniagaan. Nova Vision Acquisition Corp. menjangkakan syarikat sasaran yang memberi tumpuan kepada industri kewangan, proptech, consumertech, dan pengurusan rantaian bekalan atau syarikat teknologi yang memberikan perkhidmatan kepada sektor ini atau sektor lain.

Pernyataan Mendatang

Kenyataan media ini termasuk pernyataan mendatang yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Pernyataan mendatang termasuk penyiapan berjaya penawaran awam permulaan Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada pernyataan mendatang. Syarikat dengan ini menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk melepaskan sebarang kemaskini atau kajian semula terhadap sebarang pernyataan mendatang yang dimuatkan di sini untuk memaklumkan sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat atau sebarang perubahan dalam acara, keadaan atau persekitaran yang mana pernyataan itu berdasarkan.

Hubungi:

Nova Vision Acquisition Corp.
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.