Li Auto Inc. kemas kini prospek penghantaran suku pertama

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, 21 Mac 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), sebuah pemimpin dalam pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini memberikan pandangan penghantaran kenderaan terkini untuk suku pertama 2024. Disebabkan permintaan tempahan yang lebih rendah daripada jangkaan, Syarikat kini menjangkakan penghantaran kenderaannya untuk suku pertama 2024 akan antara 76,000 hingga 78,000 kenderaan, dikemas kini daripada pandangan penghantaran kenderaan sebelumnya antara 100,000 hingga 103,000 kenderaan.

“Saya mahu merenung beberapa isu utama yang dihadapi pada bulan Mac dan memberikan beberapa wawasan dan penyelesaian.

“Pertama, kami ingin mengakui bahawa strategi pengendalian Li MEGA tidak sepadan. Kami merancang operasi Li MEGA seolah-olah model itu sudah memasuki fasa 1 hingga 10, manakala sebenarnya kami masih berada dalam fasa pengesahan perniagaan 0 hingga 1. Seperti Li ONE dan teknologi EREV kami, Li MEGA dan teknologi BEV kami juga akan perlu melalui proses pengesahan 0 hingga 1 ini. Seterusnya, kami akan memberi tumpuan kepada kumpulan pengguna inti dan bandar-bandar dengan kuasa beli yang lebih kuat, menyesuaikan semula strategi Li MEGA kembali ke fasa 0 hingga 1. Selepas itu, kami akan meluaskan jangkauan kepada basis pengguna yang lebih luas dan lebih banyak bandar.”

“Kedua, kami memberi penekanan berlebihan kepada jumlah jualan dan persaingan, menyelewengkan kami daripada apa yang kami ungguli — mencipta nilai untuk pengguna kami dan meningkatkan kecekapan operasi. Kami akan menurunkan jangkaan penghantaran kami dan memulihkan pertumbuhan mampan dengan memberi tumpuan semula kepada meningkatkan nilai pengguna berbanding persaingan, sambil mengekalkan kecekapan operasi,” komen Xiang Li, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif Li Auto.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. merupakan pemimpin dalam pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka mereka bentuk, membangun, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar premium elektrik. Misi mereka adalah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah, dan selesa. Li Auto merupakan perintis untuk berjaya mengkomersialkan kenderaan bertenaga lanjutan di China. Syarikat memulakan pengeluaran volum pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li MEGA, MPV keluarga berteknologi tinggi, Li L9, SUV keluarga berbendera enam tempat duduk, dan Li L8, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, serta Li L7, SUV keluarga berbendera lima tempat duduk. Syarikat memanfaatkan teknologi untuk mencipta nilai bagi penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem lanjutan julat proprietari, teknologi kenderaan elektrik generasi seterusnya, dan penyelesaian kenderaan pintar sambil meluaskan barisan produk dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut definisi “selamat lembaran” dalam Akta Pembaharuan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran”, “mungkin”, “cabaran”, dan ungkapan serupa. Li Auto juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Saham Amerika Syarikat (SEC) dan Bursa Saham Hong Kong (HKEX), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai keyakinan, rancangan dan jangkaan Li Auto, merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi, pembangunan perniagaan masa depan dan keadaan kewangan serta keputusan operasi Li Auto; sejarah operasi terhad Li Auto; risiko berkaitan kenderaan bertenaga lanjutan dan kenderaan bateri elektrik berkuasa tinggi; keupayaan Li Auto untuk membangunkan, mengeluarkan dan menghantar kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan; keupayaan Li Auto menjana aliran tunai positif dan keuntungan; kesilapan produk atau kegagalan kenderaan untuk berprestasi seperti dijangka; keupayaan Li Auto bersaing dengan berjaya; keupayaan Li Auto membina jenama dan menangani publisiti negatif; pembatalan tempahan untuk kenderaan Li Auto; keupayaan Li Auto membangunkan kenderaan baharu; dan perubahan dalam permintaan pengguna dan insentif, subsidi, atau dasar kerajaan yang menggalakkan yang lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam fail-fail Li Auto dengan SEC dan HKEX. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Li Auto tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.