Himax Bersama E Ink Merevolusikan Runcit Pintar dengan Perdana WiseEyeTM AI pada 2024 Touch Taiwan

(SeaPRwire) –   Memperkasakan Perkembangan Permainan Mengubah Belanja Imersif dengan Daya Rendah Ultra dan AI Berkonteks untuk Papan Tanda EPD dan ESL Berkuasa Bateri

TAINAN, Taiwan dan HSINCHU, Taiwan, 19 April 2024 — Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX) (“Himax” atau “Syarikat”), pembekal dan pembuat fabless terkemuka bagi pemandu paparan dan produk semikonduktor lain, hari ini mengumumkan kerjasama dengan E Ink Holdings Inc. (“E Ink”), pelopor dan pemimpin terkemuka dalam teknologi ePaper, untuk memperkenalkan penyelesaian runcit pintar revolusioner berkuasa bateri ultra rendah di Touch Taiwan 2024 akan datang. Penyelesaian itu menggabungkan teknologi AI pengesanan daya rendah ultra Himax WiseEyeTM dengan paparan EPD (“Paparan Kertas Elektronik”) E Ink, menampilkan paparan Kaleido E Ink terkemuka di industri, dan ESL (“Label Rak Elektronik”). Dengan menggunakan WiseEye, penyelesaian runcit pintar ini melaksanakan AI berkonteks untuk mengesan kehadiran manusia dan wawasan pelanggan sementara juga meningkatkan jangka hayat bateri paparan ePaper yang sudah luar biasa dan membolehkan pemasaran peribadi masa nyata.

Teknologi AI pengesanan daya rendah ultra Himax WiseEye menggabungkan pemprosesor AI daya rendah ultra proprietary Himax, sensor imej CMOS sentiasa aktif, dan algoritma AI berdasarkan CNN, menawarkan pengesanan sentiasa aktif, AI berkonteks di peranti dan telah diterapkan secara meluas dalam aplikasi IoT berkaitan pengguna dan AI. Dalam era di mana privasi data peribadi adalah penting, AI WiseEye memastikan keselamatan data peribadi sensitif dengan mengendalikan inferens AI secara tempatan di peranti hujung. Pendekatan ini menjamin tiada imej mentah dihantar di luar peranti. Sebaliknya, hanya metadata berdaya AI dikirim dalam saiz byte ke sistem pengurusan kedai awan. Ini mengurangkan latensi, mengoptimumkan penggunaan tenaga dan akhirnya menawarkan perlindungan privasi maksimum kepada pengguna untuk maklumat mereka.

Tengah populariti paparan ePaper dalam sektor runcit pintar yang sudah dikenali untuk kecekapan tenaganya yang luar biasa, pengintegrasian peranti kamera pintar berdaya WiseEye dalam persekitaran runcit menandakan usaha kerjasama bersedia menawarkan manfaat lebih besar. Ini termasuk memperoleh wawasan yang berharga ke dalam tingkah laku pelanggan, mengoptimumkan pengurusan stok, dan menyampaikan mesej pemasaran peribadi. Dengan menggunakan AI daya rendah ultra WiseEye, pelaksanaan peranti bateri menjadi mudah, memudahkan pemasangan mudah di seluruh kedai dan membolehkan pengumpulan data menyeluruh. Set metadata kaya yang dikumpulkan oleh AI WiseEye, seperti bilangan orang, lokasi, dan masa tinggal meningkatkan analisis corak lalu lintas pelanggan, laluan pelanggan popular, dan maklumat demografi. Sebagai contoh, promosi dan maklumat diskaun masa nyata boleh dipaparkan segera pada peranti ePaper, menekankan kandungan utama di kawasan di mana pelanggan berkumpul. Selain itu, WiseEye boleh memantau barang di rak dan stok gudang secara masa nyata dengan berkesan, menyediakan mekanisme yang kukuh untuk pengurusan stok cekap. Secara keseluruhannya, kamera pintar berdaya WiseEye boleh memainkan peranan penting dalam membantu peniaga runcit mengoptimumkan operasi dan menyediakan pengalaman peribadi kepada pelanggan mereka, akhirnya memacu pertumbuhan perniagaan dan keuntungan.

Lebih-lebih lagi, dalam domain papan tanda pintar, AI WiseEye Himax merevolusikan e-papan tanda, dilambangkan paparan Kaleido E Ink, menawarkan pelbagai keupayaan AI pengesanan sentiasa aktif termasuk pengesanan kehadiran manusia dan perseorangan. Dengan menggunakan pengesanan kehadiran manusia daya rendah ultra Himax, EPD secara dinamik menyesuaikan kandungan yang dipaparkan apabila mengesan pelanggan menghampiri, dengan itu menjimatkan tenaga secara signifikan berbanding perubahan kandungan sela tetap konvensional. Untuk pengesanan individu, e-papan tanda runcit berdaya yang dipasang WiseEye dapat membezakan ciri-ciri individu penonton, seperti ekspresi jantina, penampilan dan umur, dan memaparkan iklan dan cadangan peribadi berkaitan dan / atau yang dikaitkan dengan peniaga berhampiran bersama butiran produk berkaitan seperti lokasi rak dan jenama pengeluar. Ini mencipta peningkatan pengalaman membeli sebenar bagi pelanggan. Paling penting, WiseEye mencapai kemajuan AI ini dengan menggunakan hanya beberapa miliwatt tenaga. Apabila digabungkan dengan ciri penjimatan tenaganya yang besar, ini menghasilkan jangka hayat bateri yang luas untuk sistem e-papan tanda pintar.

“Kerjasama antara Himax dan E Ink menandakan evolusi yang signifikan daripada tahun kerjasama kami dalam industri e-pembaca, kini memasuki domain e-papan tanda dan ESL. Dengan menggunakan teknologi ePaper E Ink yang pelbagai dan jangkauan industri yang luas, digabungkan dengan kepakaran AI dan daya rendah ultra Himax, matlamat kami adalah untuk mendefinisikan semula kemungkinan produk e-papan tanda dan ESL generasi akan datang, membayangkan ketepatan, privasi dan fleksibiliti yang lebih tinggi,” menyimpulkan Encik Mark Chen, Naib Presiden perniagaan AI pintar di Himax.

“Sinergi penyelesaian paparan ePaper E Ink dengan penyelesaian AI daya rendah ultra WiseEye Himax menyediakan penyelesaian papan tanda runcit pintar dan ESL bateri berkuasa paling canggih dengan jangka hayat bateri yang dilanjutkan secara signifikan,” kata Encik JM Hung, Naib Presiden Pusat Perniagaan di E Ink. “Kerjasama ini membolehkan kami memperoleh wawasan lebih mendalam ke dalam niat pengguna akhir untuk penggunaan, memudahkan promosi produk berskala dan akhirnya memacu potensi pertumbuhan jualan,” menyimpulkan Encik Hung.

Tentang Himax Technologies, Inc.

Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) adalah pembekal global fabless yang menumpukan kepada teknologi pemprosesan imej paparan. Pemandu IC dan pengawal masa syarikat telah diambil secara meluas dalam pelbagai industri di seluruh dunia termasuk TV, monitor PC, laptop, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper, paparan perindustrian dan lain-lain. Sebagai pemimpin pasaran global dalam teknologi paparan automotif, syarikat menawarkan penyelesaian IC automotif inovatif dan menyeluruh termasuk pemandu tradisional, TDDI Sentuh dan Integrasi Paparan Lanjut, pengawal masa pengawasan setempat (Local Dimming Tcon), LTDI Sentuh dan Integrasi Paparan Lanjut dan teknologi paparan AMOLED. Himax juga merupakan pelopor dalam bidang berkaitan tinyML dan teknologi optik daya rendah. Teknologi AI Pengesanan Daya Rendah Ultra Terkemuka Syarikat WiseEyeTM yang menggabungkan pemprosesor AI daya rendah ultra proprietary Himax, sensor imej CMOS sentiasa aktif dan algoritma AI berdasarkan CNN telah diterapkan secara meluas dalam aplikasi berkaitan pengguna dan IoT. Teknologi optik Himax seperti optik wafer tahap pecahan, mikropaparan LCoS dan penyelesaian pengesanan 3D adalah penting untuk membolehkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Selain itu, Himax mereka dan menyediakan pengawal sentuh, IC AMOLED, pemandu LED, pemandu EPD, pengurusan kuasa IC dan sensor imej CMOS untuk liputan aplikasi paparan yang pelbagai. Diasaskan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di Tainan, Taiwan, Himax kini mempunyai kira-kira 2,200 pekerja dari tiga pejabat Taiwan di Tainan, Hsinchu dan Taipei serta pejabat negara di China, Korea, Jepun, Jerman dan AS. Himax mempunyai 2,772 paten diberikan dan 398 permohonan paten sedang dinilai di seluruh dunia setakat 31 Mac 2024.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa sebenar atau keputusan berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam panggilan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kesan wabak Covid-19 ke atas perniagaan Syarikat; keadaan am dan ekonomi dan industri semikonduktor; penerimaan pasaran dan daya saing produk pemandu dan bukan pemandu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk aplikasi penggunaan hujung; bergantung kepada kumpulan pelanggan utama; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan penurunan harga jual purata; perubahan corak pesanan pelanggan; perubahan anggaran kadar cukai efektif tahun penuh; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan lesen eksport yang dikawal oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); fluktuasi kadar pertukaran; kelulusan peraturan untuk pelaburan lanjut dalam anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengutip piutang dan menguruskan stok serta risiko-risiko lain yang dinyatakan dari semasa ke semasa dalam laporan SEC Syarikat, termasuk risiko-risiko yang dikenal pasti dalam bahagian berkenaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.