Futu Umumkan Bilangan Pelanggan Di Malaysia Telah Melampaui 100,000

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 24 April 2024 — Futu Holdings Limited (“Futu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: FUTU), sebuah broker online terkemuka dan platform pengurusan kekayaan berasaskan teknologi, hari ini mengumumkan bilangan pelanggannya di Malaysia telah melepasi 100,000 pada 15 April 2024. Futu secara rasmi melancarkan perniagaan brokerannya di Malaysia pada 26 Februari 2024.

Di Malaysia, produk dan perkhidmatan pasaran modal di atas moomoo ditawarkan oleh Futu Malaysia Sdn. Bhd., anak syarikat Futu Holdings Limited. Pada 24 Januari 2024, Futu Malaysia Sdn. Bhd. telah diberi Lesen Perkhidmatan Pasaran Modal (No. Lesen eCMSL/A0397/2024) daripada Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Tentang Futu Holdings Limited

Futu Holdings Limited (Nasdaq: FUTU) adalah syarikat teknologi maju yang mengubah pengalaman pelaburan dengan menawarkan perkhidmatan kewangan sepenuhnya digital. Melalui platform digital miliknya, Futubull dan moomoo, Syarikat menyediakan julat perkhidmatan pelaburan lengkap, termasuk pelaksanaan dan penyelesaian dagangan, pembiayaan margin dan pinjaman sekuriti, dan pengurusan kekayaan. Syarikat juga telah memasukkan alat media sosial untuk mewujudkan rangkaian berpusat di sekitar penggunanya dan menyediakan sambungan kepada pengguna, pelabur, syarikat, penganalisis, media dan pemimpin pendapat utama. Syarikat juga menyediakan perkhidmatan korporat termasuk pengedaran IPO, hubungan pelabur dan penyelesaian ESOP.

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
Futu Holdings Limited
ir@futuholdings.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.