FANHUA Fail Laporan Tahunan pada Form 20-F pada 29 April 2024 dan Mengangkat Jadual Pelaporan Kewangan Separuh Tahunan

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 30 April 2024 – FANHUA Inc. (Nasdaq: ) (syarikat “FANHUA” atau “Syarikat”), pembekal perkhidmatan kewangan bebas terkemuka yang dikuasakan teknologi di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunan 2023 pada Borang 20-F (“2023 20-F”) yang mengandungi penyata kewangannya untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”) pada 29 April 2024. 2023 20-F boleh diakses di laman web SEC di http://www.sec.gov serta di laman Hubungan Pelabur Syarikat di . Salinan cetak laporan tahunan tersedia secara percuma kepada pemegang sahamnya atas permintaan.

Selain itu, lembaga pengarah Syarikat ( “Lembaga”) telah meluluskan pelaksanaan jadual pelaporan kewangan separa tahunan. Mulai sekarang, Syarikat akan melaporkan keputusan kewangannya secara separa tahunan dan tahunan berbanding suku tahunan. Syarikat menjangkakan pengumuman keputusan kewangannya untuk separuh pertama 2024 akan dibuat pada suku ketiga 2024.

Lembaga percaya bahawa perubahan jadual pelaporan akan membolehkan pengurusan memberi tumpuan kepada pelaksanaan dan penilaian keberkesanan strategi jangka panjang Syarikat, menguatkan komitmen Syarikat untuk menyampaikan nilai berkekalan kepada pemegang saham, seraya mengekalkan ketelusan dan pematuhan kepada keperluan peraturan yang berkenaan.

Tentang FANHUA

Ditubuhkan di Guangzhou pada 1998 dan disenaraikan di NASDAQ pada 2007 (Nasdaq: FANH), FANHUA ialah pembekal perkhidmatan kewangan bebas terkemuka di China dengan keupayaan teknologi yang kuat dan komitmen untuk memberdayakan penasihat kewangan dan memupuk penciptaan nilai berterusan untuk pelanggan.

Misi kami berputar sekitar mewujudkan platform kolaboratif dan inklusif untuk penasihat kewangan bebas, serta pelbagai organisasi jualan insurans/kewangan, membolehkan rakan kongsi kami mengoptimumkan amalan mereka dengan menawarkan penyelesaian perniagaan menyeluruh merangkumi pematuhan, teknologi, produk, perkhidmatan, operasi, aliran modal dan latihan profesional. Dengan menggunakan teknologi maju, kecerdasan buatan dan wawasan berasaskan data, Fanhua berada di garis hadapan merevolusikan penyampaian perkhidmatan kewangan, mempercepat transformasi digital dan memacu pertumbuhan industri.

Dengan pendekatan menyeluruh terhadap perkhidmatan kewangan, kami menghubungkan jutaan keluarga Cina dengan pelbagai institusi kewangan dan pembekal perkhidmatan, menawarkan peluang dan penyelesaian peribadi yang pelbagai untuk perlindungan insurans, perancangan persaraan, pengurusan kesihatan, pengurusan aset dan perkhidmatan pentadbiran keluarga, meliputi kitaran keperluan pelanggan sepanjang hayat.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan-kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Anda boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan istilah seperti “akan”, “menjangka”, “percaya”, “menjangkakan”, “bertujuan” dan kenyataan serupa. Antara lain, petikan pengurusan mengandungi kenyataan prospektif. Terdapat risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui yang berkaitan dengan kenyataan prospektif ini dan keputusan, anggapan, anggaran dan ramalan mengenai FANHUA dan industri. Risiko dan ketidakpastian berpotensi termasuk, tetapi tidak terhad kepada, keupayaannya untuk menarik dan mengekalkan ejen yang produktif, terutamanya ejen berwirausaha, keupayaannya untuk mengekalkan dan membangunkan hubungan perniagaan baru dengan syarikat insurans, keupayaannya untuk melaksanakan strategi pertumbuhannya, keupayaannya untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran peraturan yang berubah-ubah dalam industri insurans Cina, keupayaannya untuk bersaing secara berkesan dengan pesaingnya, variasi suku tahunan dalam prestasi operasinya yang disebabkan oleh faktor di luar kawalannya dan keadaan makroekonomi di China dan impak potensi mereka terhadap jualan produk insurans. Kecuali dinyatakan sebaliknya, semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini bercakap pada tarikh di sini, dan FANHUA tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlaku atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun FANHUA percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaannya akan menjadi benar, dan pelabur dinasihatkan bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil yang dijangka. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang dihadapi oleh FANHUA termasuk dalam penyataan SEC FANHUA, termasuk laporan tahunannya pada Borang 20-F.

Sumber: FANHUA Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN MEDIA: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: 

FANHUA Inc. 

Hubungan Pelabur

Tel: +86 (20) 8388-3191

Emel: ir@fanhgroup.com