Earlyworks dipilih sebagai rakan kerjasama untuk MetaMe® perkhidmatan meta-komunikasi menggunakan teknologi terkini dari NTT DOCOMO, salah satu pengendali telefon bimbit terbesar di Jepun!

Tokyo, Jepun, 27 Februari 2024 — Earlyworks Co., Ltd. (Nasdaq: ELWS) (“Syarikat” atau “Earlyworks”), sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, Grid Ledger System (“GLS”)*, telah dipilih sebagai rakan kerjasama penciptaan untuk MetaMe®, perkhidmatan meta-komunikasi yang menggunakan teknologi terkini dari NTT DOCOMO, INC. (“DOCOMO”), salah satu pengendali telefon bimbit terbesar di Jepun.

(SeaPRwire) –   Mengenai “MetaMe” dan Rakan Kerjasama Penciptaan

“MetaMe” adalah ruang komunikasi bentuk baharu yang dibangunkan oleh DOCOMO, di mana pengguna boleh berhubung dengan orang lain yang berkongsi nilai yang sama melalui hobi, ungkapan, dan perbualan yang mencerminkan keunikan individu. Ia dijalankan oleh Relic Inc. (Ibu Pejabat: Shibuya-ku, Tokyo; Ketua Eksekutif: Takaaki Kitajima), sebuah syarikat yang menyokong pembangunan perniagaan baharu dan inovasi untuk syarikat Jepun. “MetaMe” terdiri daripada dua konsep utama: “Rumah”, yang mencerminkan nilai pengguna, dan “Dunia Komuniti”, yang berfungsi sebagai tempat berkomunikasi.

<Laman web rasmi MetaMe>

“MetaMe” akan menyediakan pakaian edisi terhad, pelbagai barangan, dan tiket acara eksklusif bertujuan meningkatkan ungkapan dan pengalaman pengguna. Penawaran ini akan dilaksanakan melalui teknologi blockchain terkini. Pengguna akan dapat mempamerkan barangan langka mereka kepada kawan-kawan, menyertai acara eksklusif, dan terlibat dalam interaksi yang sebelum ini tidak tersedia dalam perkhidmatan serupa, bertujuan menyediakan nilai pengalaman baharu.

Earlyworks, dengan misi “menggali sumber ekonomi individu dan syarikat melalui blockchain,” berkhidmat kepada perniagaan bertujuan mewujudkan dan menilai data melalui penggunaan teknologi blockchain. Secara bekerjasama dengan teknologi terkini DOCOMO, kami meningkatkan pelbagai inisiatif untuk merealisasikan nilai pengalaman baharu yang ditujukan oleh “MetaMe”.

Dalam fasa pertama, menggunakan teknologi Earlyworks, “MetaMe” akan ditawarkan melalui pasaran bernama “Pasaran NFT MetaMe**” di mana tiket acara terhad dan barangan, serta barangan NFT lain, akan dikeluarkan dan dijual.

Mengenai Pasaran NFT “MetaMe”

Pasaran “MetaMe” akan menawarkan perkhidmatan berikut dalam fasa yang berbeza.

Selain pasaran sedia ada dalam MetaMe yang mengendalikan kandungan digital berkaitan acara, “Pasaran NFT MetaMe” yang baru dilancarkan akan membolehkan pengguna membeli pelbagai NFT menggunakan mata wang kripto (fasa awal hanya Polygon, tetapi akan diperluaskan). NFT ini termasuk kerjasama dengan syarikat dan artis, serta lukisan (karya seni) yang boleh dilihat dalam MetaMe, kad keahlian, pakaian maya di metaverse dan lebih banyak lagi. Pasaran NFT MetaMe akan pada mulanya menawarkan pelbagai NFT dan menyediakan persekitaran perdagangan selamat. Melalui inisiatif ini, kami bertujuan mempercepat pertukaran nilai melalui NFT dan membangunkan ekosistem MetaMe. Penubuhan pasaran ini akan memudahkan pertukaran nilai lancar di kalangan pengguna dan menggerakkan perkembangan komuniti peminat.

Pasaran NFT tidak sahaja menokenkan karya seni, kad keahlian, dan pakaian untuk avatar tetapi juga membolehkan penokenan nilai yang sebelum ini tidak kelihatan. Apabila ekonomi pencipta terus berkembang, inisiatif ini akan memperdalam hubungan antara peminat dan pencipta, membolehkan penciptaan nilai baharu.

*: Apakah Grid Ledger System?
Grid Ledger System (GLS) ialah perkhidmatan pangkalan data teragih bersepadu yang dibangunkan atas asas teknologi blockchain. GLS mencapai pemprosesan sangat pantas dengan menangani isu-isu botol leher yang terdapat dalam blockchain tradisional. Selain itu, ia menggabungkan kelebihan pangkalan data dan blockchain dengan menyediakan kekukuhan terhadap penipuan, masa tidak beroperasi sifar, dan ketelusan yang tidak boleh dicapai dengan pangkalan data tradisional sahaja, menghasilkan kebolehgunaan yang luar biasa.

**: Apakah NFT?
NFT merupakan singkatan bagi Token Bukan Fungible, yang mewakili “aset digital unik” pada hakikatnya. Manakala fungible bermaksud boleh ditukar ganti, bukan fungible menunjukkan “tidak boleh ditukar ganti”, dengan itu membuktikan keunikan dan keindividuan setiap NFT. Ini memastikan bahawa setiap NFT memegang nilai unik, memastikan nilai tunggalnya di dunia.

Mengenai Earlyworks Co., Ltd.

Earlyworks Co., Ltd. ialah sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendiriannya, GLS, untuk memanfaatkan teknologi blockchain dalam pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri. GLS ialah sebuah blockchain hibrid yang menggabungkan kelebihan teknikal blockchain dan teknologi pangkalan data. Ciri-ciri GLS termasuk pemprosesan pantas yang boleh mencapai 0.016 saat per transaksi, kekukuhan terhadap penipuan, keselamatan, masa tidak beroperasi sifar pelayan, dan aplikasi pelbagai. Kepentingan GLS disahkan dalam pelbagai bidang termasuk hartanah, pengiklanan, telekomunikasi, metaverse, dan perkhidmatan kewangan. Misi Syarikat adalah untuk terus mengemaskini GLS dan menjadikannya infrastruktur dalam masyarakat data Web3/metaverse masa depan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat:

<Untuk pertanyaan mengenai penerbitan ini, sila hubungi>

Earlyworks Co., Ltd. Hubungan: Hideyuki Nakajima
TEL: 03-5614-0978
E-MAIL:

Mengenai Relic Inc.

Relic Inc. ialah “syarikat kerjasama perniagaan” yang menyokong pembangunan perniagaan baharu dan penciptaan inovasi untuk syarikat Jepun. Kami telah membangunkan interaktif tiga perniagaan utama: “Perniagaan Teknologi Inkubasi”, yang menyediakan platform berasaskan SaaS khusus untuk pembangunan perniagaan baharu tanpa sebelumnya, “Perniagaan Pengeluaran/Sokongan Pembangunan Perniagaan Baharu”, yang menyokong secara menyeluruh pembangunan perniagaan dan inovasi baharu, dan “Perniagaan Inovasi Terbuka”, yang bekerjasama dengan syarikat permulaan melalui pelaburan dan usahasama dengan syarikat besar untuk mencipta inovasi. Melalui lapan tahun operasi dengan penglibatan lebih 4,000 syarikat dan 20,000 pembangunan perniagaan baharu, kami telah menubuhkan diri sebagai syarikat terkemuka dalam bidang menyokong dan mencipta perniagaan baharu serta inovasi dengan nilai dan kepentingan tanpa persamaan serta pencapaian skala dan pertumbuhan terunggul dalam industri.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.