Blue Hat Announces Financial Results for the Fiscal Year 2023, of which the Revenue Increased by 33 Times

(SeaPRwire) –   XIAMEN, China, April 30, 2024 — Blue Hat Interactive Entertainment Technology (“Blue Hat” atau “Syarikat”) (NASDAQ: BHAT), terutamanya sebuah syarikat perdagangan barang di China, hari ini mengumumkan keputusan kewangannya untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 (“Tahun Kewangan 2023”), yang menunjukkan peningkatan yang luar biasa dalam pendapatan.

Titik Penting Kewangan Tahun 2023

Blue Hat mencapai pendapatan sebanyak $73.68 juta pada tahun 2023, meningkat 33 kali ganda berbanding tahun sebelumnya. Pencapaian luar biasa ini dikreditkan kepada perkembangan kuat perniagaan perdagangan barangannya, terutamanya di bidang perdagangan permata dan emas, sejak suku keempat tahun 2022. Walau bagaimanapun, walaupun pertumbuhan pendapatan yang besar, syarikat mengalami kerugian bersih sebanyak $21.72 juta untuk Tahun Kewangan 2023. Sebab utama kerugian termasuk hutang buruk dan penyusutan aset yang diakibatkan oleh perniagaan yang dijual. Perlu dicatatkan, Barisan perniagaan baru Syarikat, perdagangan barangan, menyumbang keuntungan hampir $1.2 juta kepada syarikat untuk Tahun Kewangan 2023.

Komentar Pengurusan

Encik Chen Xiaodong, CEO Blue Hat, menyatakan dalam mesyuarat ringkasan tahunan Syarikat: “Pencapaian kami pada tahun 2023 mewakili bukan sahaja terobosan dalam data kewangan, tetapi juga pengesahan yang menggemuruh terhadap strategi peralihan perniagaan Blue Hat. Pada tahun 2024, kami akan terus memanfaatkan teknologi dan pengalaman yang telah kami kumpul selama beberapa tahun ini. Kami akan memperkukuh perdagangan barangan kami dalam permata, terutamanya perdagangan intan dan emas, dan sekaligus mengembangkan perdagangan derivatif emas dalam talian, yang bertujuan untuk menyampaikan prestasi cemerlang dan memberi ganjaran kepada pelabur kami. Selain itu, kami komited untuk memeluk era kecerdasan buatan dan berazam untuk menetapkan piawaian baru sebagai ‘pemuat cerdas’ emas.”

Keputusan Kewangan Tahun Kewangan 2023

Sila rujuk laporan tahunan Blue Hat dalam Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa pada 30 April 2024 untuk analisis terperinci keputusan kewangan Blue Hat.

Tentang Blue Hat

Blue Hat dahulunya merupakan pembekal perkhidmatan komunikasi dan perniagaan Pusat Data dan juga penerbit, pemaju, dan pengendali permainan hiburan realiti tambahan interaktif, mainan, dan bahan pendidikan di China. Dengan menggunakan tahun pengumpulan teknologi dan teknologi paten unik, Blue Hat kini mengembangkan perniagaannya ke perdagangan barangan, bertujuan untuk menjadi pemain perdagangan pintar terkemuka di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web hubungan pelabur Syarikat di http://ir.bluehatgroup.com. Syarikat secara rutin menyediakan maklumat penting di laman webnya.

Kenyataan Prospektif

Pengedaran ini mengandungi kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang diubah dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, seperti yang diubah. Semua kenyataan prospektif adalah tidak pasti kerana berdasarkan jangkaan dan anggapan masa hadapan atau prestasi Syarikat. Pembaca dinasihatkan supaya tidak menumpukan terlalu banyak kepercayaan kepada kenyataan ini, yang hanyalah ramalan dan hanya berlaku pada tarikh ini. Dalam menilai kenyataan sedemikian, pelabur prospektif patut mengkaji dengan teliti pelbagai risiko dan ketidakpastian yang dikenal pasti dalam pengedaran ini dan perkara yang ditetapkan dalam fail SEC Syarikat. Risiko dan ketidakpastian ini boleh menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada yang ditunjukkan dalam kenyataan prospektifnya.

Hubungan:

Blue Hat Interactive Entertainment Technology
Telefon: +86 (592) 228-0010
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.