Anak Syarikat Yoshitsu Co., Ltd., REIWATAKIYA LV LLC Mengadakan Perjanjian Sewa dengan Fashion Show Mall LLC untuk Memperluaskan Kehadiran Pasaran di Pasaran AS.

(SeaPRwire) – ¬† Tokyo, Jepun, 05 Mac 2024 — Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan keperluan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk-produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat, melalui anak syarikatnya, REIWATAKIYA LV LLC, syarikat berhad kebergantungan Nevada, telah memasuki perjanjian sewa ( “Perjanjian Sewa”) pada 21 Februari 2024 dengan Fashion Show Mall LLC, syarikat berhad kebergantungan Delaware, untuk menyewa premis untuk kedai baru yang terletak di Fashion Show Las Vegas (“Fashion Show”), destinasi membeli-belah, makan dan hiburan di Las Vegas Strip. Pergerakan ini dijangka akan memperluas rangkaian operasi Syarikat di pasaran AS dan memperkukuh kehadiran pasarannya.

Menurut Perjanjian Sewa, premis yang disewa terletak di No. Ruang 2015 pusat membeli-belah Fashion Show di Bandar Las Vegas, Daerah Clark, Negeri Nevada, AS, meliputi kawasan lantai kira-kira 2,328 kaki persegi. Tempoh sewa akan tamat pada 30 September 2029, di mana sebuah kedai REIWATAKIYA yang terlibat dalam runcit kosmetik, wangi-wangian, produk kesihatan dan kecantikan, produk penjagaan tubuh, dan produk dan perkhidmatan berkaitan dijangka akan beroperasi. Tarikh pembukaan rasmi kedai dijadualkan pada 1 Oktober 2024.

Encik Mei Kanayama, Ketua Pegawai Eksekutif Utama Yoshitsu, berkata: “Kami gembira untuk berkongsi dengan anda mengenai pembukaan kedai baru kami di Las Vegas yang akan datang, langkah penting yang memungkinkan melalui Perjanjian Sewa kami dengan Fashion Show Mall LLC. Kami percaya bahawa langkah ini merupakan sebahagian daripada usaha berterusan kami untuk memperluas skop perniagaan kami dan meningkatkan kesedaran jenama kami di AS. Dengan menubuhkan kehadiran di pusat membeli-belah Fashion Show, kami bertujuan untuk memperkenalkan pelbagai jenis produk Jepun berkualiti tinggi untuk memenuhi pelbagai keperluan pengguna Las Vegas. Ketika kami terus maju, fokus kami akan menumpukan pada penyesuaian dan pengembangan julat produk kami untuk melayani pasaran tempatan dengan lebih baik dan menubuhkan asas kukuh untuk lokasi AS yang lain. Kami optimis bahawa ekspansi antarabangsa ini akan menyuntik tenaga baru ke dalam pertumbuhan dan pembangunan kami.”

Mengenai Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd merupakan pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan keperluan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk-produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangi-wangian, dan produk penjagaan tubuh), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, makanan tambahan, dan bekalan perubatan dan peralatan), barangan keperluan harian (termasuk barangan rumah), produk mewah (termasuk jam tangan berjenama, wangi-wangian, beg tangan, pakaian, dan perhiasan), produk elektronik (termasuk produk permainan hiburan), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal terus, kedai dalam talian, dan pelanggan francais dan borong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Beberapa pernyataan dalam kenyataan akhbar ini adalah kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 21E Securities Exchange Act 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Private Securities Litigation Reform Act Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berasaskan jangkaan semasa dan ramalan tentang peristiwa dan trend kewangan masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya, dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “bertujuan,” “menganggarkan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinan,” atau ungkapan serupa lain. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Selain itu, terdapat ketidakpastian mengenai penyebaran lebih lanjut virus COVID-19, atau kejadian gelombang kes baru, dan impak yang mungkin terhadap operasi Syarikat, permintaan untuk produk Syarikat, rantai bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam pendaftaran Syarikat dan dalam penyediaan lain kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.