TIME Melancarkan Saluran FAST di Amazon Freevee dalam Usaha Terbaru untuk Mengembangkan Platform dan Pertumbuhan Penonton

Dikuasakan oleh Bahagian Video Digital Premium TIME, Saluran FAST TIME Akan Membuka Pada 17 Oktober

Hari ini, jenama media global TIME mengumumkan pelancaran saluran FASTnya di Amazon Freevee dalam pengembangan terbaru ke platform video baharu dan pertumbuhan penonton.

Dikuasakan oleh wartawan dan bahagian video digital bermutu tinggi TIME, saluran baharu ini akan memaparkan liputan berita, profil, temu bual, dokumentari dan lebih lagi, termasuk kandungan dari francais dan acara yang diiktiraf secara global oleh TIME seperti TIME100, Orang Tahun, Wanita Tahun, Perbualan TIME100 dan lain-lain. Wartawan dan penerbit TIME akan menutup topik berita global untuk penonton TIME yang semakin bertambah bilangannya sebanyak 120 juta di seluruh dunia.

Membuka sebelum Jamuan Gala TIME100 Next di NYC pada 24 Oktober, saluran TIME juga akan menyiarkan liputan langsung di karpet merah dan kandungan acara tahunan yang menghargai 100 bintang muda yang menentukan generasi kepimpinan masa depan dalam perniagaan, hiburan, sukan, politik, sains, aktivisme dan lebih lagi.

Saluran TIME dilancarkan dengan senarai baru rancangan termasuk:

  • Laporan TIME: siri berita majalah tanda tangan TIME menampilkan kisah mengenai orang, tempat, dan peristiwa berita yang membentuk kehidupan kami, dihoskan oleh wartawan TIME.
  • Dokumen TIME: dokumentari pendek menyorot topik penting dari pengarah filem terkemuka di dunia.
  • Profil di TIME: temu bual dengan orang paling berpengaruh di dunia, dari Bill Gates hingga Taylor Swift hingga Angelina Jolie.
  • Berita Dunia: berita terkini dan analisis acara global utama hari ini.
  • Politik & Ideas: kisah mengenai politik, dasar awam, pilihan raya, keadilan sosial, dan hak asasi manusia—menampilkan suara dan perspektif pembuat berita dan pemikir pemikir dari seluruh dunia.
  • Masa Untuk Kesihatan & Sains: kisah mengenai inovasi dan terobosan dalam sains, kesihatan, teknologi, dan iklim.
  • Masa Lepas: kisah mengenai budaya pop, berita industri hiburan, dan momen viral.
  • Berita Dunia, Politik dan Ideas: liputan harian berita dunia, politik, dan idea-idea berpengaruh.
  • Dokumentari dan Filem TIME: filem cetera dan siri terpilih dari TIME Studios.

“Saluran FAST TIME yang baharu akan meningkatkan misi kami untuk menyediakan liputan dipercayai mengenai orang, peristiwa, dan isu-isu yang memberi kesan kepada dunia,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Digital TIME Jeff Li. “Saluran ini akan menjadi rumah 24/7 untuk kandungan video TIME, memberikan pandangan mendalam mengenai dunia melalui kacamata wartawan dan acara yang dihormati TIME serta menawarkan penonton TV akses ke arkib dokumentari dan profil kami yang mendalam.”

“TIME telah menjadi pemimpin dalam ruang video digital selama bertahun-tahun dan kami komited untuk mencipta laporan berita dan dokumentari terbaik untuk membantu penonton kami memahami dan menghubungi apa yang berlaku di dunia mereka,” kata Penerbit Eksekutif Video TIME Justine Simons, “Koleksi profil dan temu bual kami memberi penonton kami wawasan baharu mengenai orang paling terkenal di planet ini serta memperkenalkan mereka kepada bintang masa depan dan pemimpin yang sedang naik daun. Matlamat kami adalah untuk hibur, maklumat dan melibatkan dan kami fikir saluran FAST adalah cara yang menarik untuk berkongsi jurnalisme kami secara meluas.”

Amazon Freevee ialah perkhidmatan video streaming dengan ribuan filem dan rancangan TV bermutu, termasuk Asal dan saluran FAST, boleh diakses pada bila-bila masa, secara percuma. Saluran aliran percuma TIME boleh diakses melalui aplikasi Freevee, serta dalam Fire TV dan Video Prime.

Saluran 24/7 TIME dikendalikan melalui perkongsian dengan pemimpin teknologi media Amagi.

“Kolaborasi kami dengan TIME menandakan bab baharu dalam sejarah berabad lamanya menceritakan kecemerlangan. Kami sangat gembira untuk membawa kandungan TIME abadi ke penonton CTV dan membantu TIME menjelajah laluan pendapatan baharu melalui FAST,” kata Srinivasan KA, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Hasil Amagi.

Hari ini, selain majalah ikoniknya dan platform digital global, TIME juga merangkumi bahagian filem dan televisyen anugerah Emmy®, perniagaan acara globalnya, studio kandungan berjenama Red Border Studios, platform tindakan iklim dan tenaga mampan TIME CO2, platform e-dagang dan kandungan TIME Stamped, dan lebih lagi.

Tentang TIME:

TIME ialah jenama media global berusia 100 tahun yang mencapai penonton gabungan melebihi 120 juta di seluruh dunia melalui majalah ikonik dan platform digitalnya. Dengan akses tanpa sekatan kepada orang paling berpengaruh di dunia, kepercayaan pengguna dan rakan kongsi global, dan kuasa yang tidak tertandingi untuk menghimpunkan, misi TIME ialah untuk menceritakan kisah penting mengenai orang dan idea yang membentuk dan memperbaiki dunia. Hari ini, TIME juga merangkumi bahagian filem dan televisyen anugerah Emmy® TIME Studios; perniagaan acara langsung yang diperluaskan secara mendadak yang dibina pada francais kuat TIME100 dan Orang Tahun serta pengalaman kustom; TIME untuk Kanak-kanak, yang menyediakan berita dipercayai dengan fokus kepada kemahiran berita untuk kanak-kanak dan sumber berharga untuk guru dan keluarga; studio kandungan berjenama terpuji Red Border Studios; bahagian web3 industri; platform pembinaan laman web TIME Sites; platform tindakan iklim dan tenaga mampan TIME CO2; platform e-dagang dan kandungan baharu TIME Stamped, dan lebih lagi.

Tentang Amagi:

Amagi ialah syarikat teknologi media generasi baharu yang menyediakan penyelesaian siaran awan dan pengiklanan terget untuk platform siaran TV dan TV aliran. Amagi membolehkan pemilik kandungan melancarkan, mengedar dan mengkomersialkan saluran linear langsung di perkhidmatan video aliran percuma. Amagi juga menawarkan perkhidmatan awan dikendalikan 24/7 yang menyederhanakan, mengotomatkan dan menyelaraskan operasi penyiaran keseluruhan. Secara keseluruhannya, Amagi menyokong lebih 700 jenama kandungan, 800 rantaian penyiaran, dan lebih 2,100 penghantaran saluran di platformnya di lebih 40 buah negara. Amagi mempunyai kehadiran di New York, Los Angeles, London, Paris, Melbourne, Seoul, Singapura, dan operasi penyiaran di New Delhi, dan pusat inovasi di Bangalore.