Tiket New York Jets Melonjak Sehingga 40% kerana Peminat Berharap Untuk Lihat Taylor Swift

Taylor Swift bersorak di permainan Kansas City Chiefs

Mereka yang tidak mempunyai peluang untuk melihat Taylor Swift di MetLife Stadium semasa perhentian Eras Tour mungkin mempunyai peluang untuk melihatnya di sana dalam permainan New York Jets pada hari Ahad ini. Selepas beliau dilihat di permainan Kansas City Chiefs pada 24 September, kegemparan meletus dalam kalangan Swifties di media sosial. Mereka dengan cepat cuba memahami peraturan bola sepak kerana kehadirannya di permainan itu seolah-olah mengesahkan bahawa dia dan tight end Chiefs, Travis Kelce, mungkin menjalin hubungan selepas dia bercakap tentang menembak peluangnya dengan bintang pop itu pada bulan Julai. Kedua-duanya dikatakan telah menghabiskan masa bersama-sama dan dilihat meninggalkan stadium dalam sebuah kereta terbuka selepas permainan itu.

Kini, menjadi jelas bahawa khabar angin hubungan itu memberi kesan ekonomi sebenar untuk NFL, kerana kemungkinan penampilan Swift telah membantu tiket untuk permainan Jets vs Chiefs pada hari Ahad ini meningkat sebanyak 40%, menurut CNN Business.

Lebih Lanjut Dari TIME

Penerbitan itu melaporkan bahawa pasaran dalam talian yang dipanggil TickPick telah melihat purata harga tiket untuk permainan Ahad ini meningkat daripada $89 kepada $119 selepas dilaporkan oleh Front Office Sports bahawa Swift akan menghadiri permainan Chiefs yang lain. Data harga tiket dari Gametime mengatakan tiket minit terakhir termurah tersedia pada $152 setiap satu. Tidak menghairankan bahawa peminat setia pemenang Grammy 12 kali itu berebut untuk peluang melihatnya, seperti yang ditunjukkan oleh kekacauan Ticketmaster apabila tiket dijual untuk jelajah Eras. Permainan minggu lalu di Arrowhead Stadium, di mana Swift menonton dari kotak keluarga Kelce bersama ibu beliau, menyaksikan peningkatan besar dalam penarafan. Menurut Front Office Sports, siaran Fox Sports mencatat lebih 24 juta penonton, menjadikannya “permainan NFL paling banyak ditonton di mana-mana rangkaian untuk Minggu ke-3.”

Kelce melihat kuasa Swifties buat pertama kali selepas jualan jerseynya melonjak sebanyak 400% selepas kemunculan bintang pop itu di stadium. Kedua-duanya telah dikaitkan secara romantis sejak Julai. Apabila Kelce pergi ke The Pat McAfee Show podcast awal bulan ini, dia berkata dia menjemput Swift untuk menghadiri salah satu permainannya. Dia kelihatan terkejut dengan keputusannya untuk benar-benar muncul, tetapi sumber memberitahu People bahawa Swift “berfikir ia adalah cara yang hebat untuk menghabiskan hari Ahad.” Kelce dan abangnya menangani khabar angin hubungan itu buat pertama kali dalam episod baru-baru ini podcast mereka, New Heights. Jason, yang bermain untuk Philadelphia Eagles, secara bergurau bertanya kepada abangnya bagaimana rasanya Swift “meletakkan namanya di peta.”

Kelce berkata bahawa dia fikir ia “agak berani” Swift pergi ke permainan itu dan “Ia hebat bagaimana semua orang dalam suite itu tidak ada selain perkara-perkara baik untuk dikatakan tentangnya – teman-teman dan keluarga. Dia kelihatan menakjubkan, semua orang bercakap tentangnya dalam cahaya yang baik.”

Kerana jangkaan bertambah untuk kemunculan Swift pada hari Ahad, Fox Sports melaporkan bahawa jabatan muzik Fox meminta kebenaran dari label dan syarikat penerbitan Swift untuk menggunakan beberapa lagu Swift semasa siaran tetapi permintaan itu ditolak “seiring dengan spekulasi mengenai kehidupan peribadi/persendirian/berkencannya.”