Tiga lelaki didakwa dengan rancangan keganasan di mahkamah UK selepas siasatan keganasan sayap kanan

(SeaPRwire) –   Tiga lelaki yang ditahan dalam siasatan keganasan sayap kanan telah didakwa Selasa di mahkamah dengan menyediakan untuk melakukan tindakan keganasan, pihak berkuasa berkata.

Mereka ditangkap pada 21 Februari, Counter Terrorism Policing North East berkata.

Peguam mendakwa lelaki itu telah menyertai forum chat dalam talian sayap kanan yang sangat, mempunyai mesej teks sayap kanan dan mengedarkan maklumat senjata api dan peluru.

Lelaki itu telah menghasilkan senjata api separa automatik FGC-9.

Mereka juga mempunyai arahan untuk menyusun senjata api dicetak 3D dan mengenal pasti pusat pendidikan di Leeds sebagai sasaran yang mungkin.

Christopher Ringrose, 33, dan Brogan Stewart dan Marco Pitzettu, kedua-duanya 24 tahun, dikawal dalam tahanan selepas penampilan mereka melalui video di Mahkamah Westminster dan diperintahkan untuk kembali ke mahkamah pada 15 Mac. Mereka tidak memasukkan pengakuan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.