Seseorang diambil tebusan di selatan Jerman, tetapi diselamatkan tanpa cedera

(SeaPRwire) –   .

BERLIN (AP) — Seorang telah diambil tebusan di sebuah kedai kopi di bandar selatan Ulm pada hari Jumaat malam tetapi kemudian diselamatkan tanpa kecederaan, polis berkata.

Pada kira-kira 6.45 petang waktu tempatan, seorang lelaki bersenjata dilaporkan mengambil seorang tebusan di dalam Starbucks di , polis berkata. Pada 8.20 petang, suspek meninggalkan bangunan itu bersama tebusan dan cuba melarikan diri.

Pegawai menembak ketika penjenayah itu cuba melarikan diri dan berjaya menangkap suspek, kata polis dalam kenyataan. Tebusan tidak mengalami kecederaan.

Butir-butir lanjut mengenai suspek dan mangsa tidak segera tersedia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.