Reruntuhan balkoni resort di Thailand ketika kumpulan berpose untuk gambar, video menunjukkan

(SeaPRwire) –   Sebuah kumpulan wanita di sebuah resort sedang dirakam dalam video Ahad ketika mereka berpose untuk gambar di balkoni tingkat dua ketika sebahagian daripada struktur runtuh, dan mereka jatuh ke tanah.

Dua belas pelancong, semuanya wanita yang menawarkan sukarelawan di pejabat kesihatan awam tempatan, mengambil gambar di balkoni yang menghadap ke taman di resort di Chiang Mai, menurut Viral Press.

Bahagian konkrit balkoni yang kumpulan itu berdiri runtuh di bawah berat dan menghantar wanita jatuh ke tanah.

“Tiada orang tahu bahawa balkoni itu tidak cukup kukuh,” kata seorang kakitangan hotel kepada outlet itu. “Ramai orang mengambil selfi di sana, kerana ada pemandangan yang indah taman.”

Parameswara dipanggil dan membawa wanita cedera ke hospital.

Dua wanita dua orang lain menderita kecederaan kepala, dan yang lain dalam kumpulan menderita lebam dan luka-luka, pihak berkuasa memberitahu outlet itu.

Ketua Chalit Thipkhamlater mengatakan bahawa paku yang digunakan untuk menambah sambungan ke balkoni tidak cukup kuat untuk menampung berat kumpulan itu.

“Balkoni dibina mengikut pelan pembinaan yang diluluskan,” kata Chalit, menurut outlet itu. “Walau bagaimanapun, pemilik menambah sambungan, yang dipasang dengan paku, tanpa kebenaran yang sewajarnya.”

Jurutera akan memeriksa struktur di resort itu dan jika didapati tidak selamat, resort itu mungkin ditutup sementara, katanya.

Mereka yang cedera dalam runtuhan akan dibayar balik perbelanjaan mereka, kata Pejabat Daerah Hang Dong.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.