Remaja lelaki berusia 17 tahun didakwa dengan cubaan membunuh selepas serangan melibatkan ‘objek tajam’ di sekolah UK

(SeaPRwire) –   Seorang budak lelaki berusia 17 tahun telah ditahan atas tuduhan cuba membunuh selepas serangan melibatkan ‘objek tajam’ di sebuah sekolah di UK.

Penangkapan itu berlaku selepas tiga orang diserang dengan objek tajam di sebuah sekolah menengah di utara England, menurut kenyataan pada Rabu.

Dua orang dewasa dan seorang kanak-kanak menerima rawatan bagi kecederaan ringan tetapi tidak perlu dihantar ke hospital, menurut The Birley Academy.

Sekolah itu, dahulunya dikenali sebagai Birley Community College, ditutup bagi baki hari Rabu.

Sekolah itu terletak di .

Suspek berada dalam tahanan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.