Remaja Amerika antara 3 maut dalam runtuhan salji berhampiran resort popular Swiss

(SeaPRwire) –   Seorang remaja Amerika dan dua orang lain terbunuh dalam tanah runtuh berhampiran resort popular Swiss, Selasa.

berlaku pada kira-kira jam 2 petang Isnin di kawasan off-piste di Riffelberg, di atas resort dan di bawah puncak terkenal Matterhorn. Penyelamat menemui tiga mayat dan penunggang ski yang cedera, seorang lelaki Swiss berusia 20 tahun.

Mangsa-mangsa ialah seorang budak lelaki Amerika berusia 15 tahun, serta seorang lelaki dan seorang wanita yang pengenalannya belum disahkan, polis di kanton Valais berkata dalam kenyataan.

Mereka tidak memberikan butiran lanjut, tetapi mengatakan mereka sekarang tidak mempunyai maklumat mengenai identiti wanita itu.

Peguam telah menyiasat insiden itu.

Bulan lepas, lima ahli keluarga Swiss dijumpai mati selepas hilang ketika berselancar salji berhampiran Matterhorn dalam keadaan sukar. Pihak berkuasa menghentikan operasi mencari orang keenam yang hilang beberapa hari kemudian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.