Polis UK tembak mati suspek penggendong panah

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki dilaporkan bersenjatakan busur panah telah ditembak mati oleh pegawai pada Selasa kerana memecah masuk ke rumah di mana dia telah mengancam penduduknya, Polis Metropolitan mengatakan.

Suspek, dipercayai berusia 30-an, dilaporkan bersenjata dan mengancam orang di rumah di bahagian Southwark bandar raya. Dia sedang cuba untuk masuk ketika pegawai tiba.

Apabila lelaki itu mengancam pegawai yang cuba berbual dengannya, polis bersenjata dipanggil. Dia ditembak ketika memasuki hartanah itu. Lelaki itu meninggal di tempat kejadian selepas pegawai dan paramedik cuba memberikan pertolongan cemas.

Dua orang di dalam bangunan itu menerima kecederaan ringan, polis berkata tetapi tidak mendedahkan bagaimana orang-orang itu cedera.

Polis berkata IOPC, sedang menjalankan siasatan bebas ke atas tembakan itu.

“Saya memahami komuniti tempatan akan bimbang dengan peristiwa yang berlaku pagi ini,” Ketua Penyiasat Utama Seb Adjei-Addoh berkata. “Kami akan sepenuhnya menyokong siasatan IOPC ke atas keadaan penuh apa yang berlaku.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.