Polis jumpa 8 tan metamfetamin dalam penjana kuasa palsu di Sepanyol menuju ke Portugal

(SeaPRwire) –   Polis Sepanyol merampas lapan tan metamfetamin dari Suriname yang disembunyikan dalam kontena yang disamarkan sebagai penjana kuasa di dalam pihak berkuasa cukai berkata pada Isnin.

Penangkapan itu, salah satu yang terbesar pernah ditangkap di Sepanyol, berada di dalam struktur logam yang direka untuk mengelakkan pengesanan dari skener.

Tetapi ejen kastam mengesan kuantiti besar barangan yang diletakkan secara praktikal mengisi keseluruhan kontena, jadi mereka memaksa membukanya.

Penyeludup dadah telah merancang laluan yang direka untuk membuat penemuan kandungan sebenar kargo itu sukar diperolehi sedaya mungkin. Dari Suriname ia bergerak ke Panama dan dari situ ke Algeciras. Destinasi seterusnya adalah Portugal dari mana ia akan diangkut semula ke Sepanyol melalui jalan raya.

Tiga orang telah ditahan, ejen kastam berkata.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.