Polis Australia menyelamatkan kanak-kanak berusia 3 tahun terkandas dalam mesin cengkerik Hello Kitty

(SeaPRwire) –   Seorang kanak-kanak Australia telah diselamatkan pada hujung minggu lepas selepas budak lelaki itu mengambil tindakan sendiri dan memanjat melalui lubang hadiah untuk menuntut boneka mainan.

Budak lelaki berusia 3 tahun bernama Ethan terkandas di dalam mesin cakar “Hello Kitty” pada hari Sabtu ketika keluar bersama keluarganya di pusat membeli-belah di Victoria polis berkata.

Rakam kamera badan polis menunjukkan Ethan duduk di kalangan boneka mainan di sebalik kaca mesin itu.

Bapa Ethan, Timothy Hopper, memberitahu pemberita bahawa dia telah berpaling untuk bercakap dengan anak-anaknya yang lain apabila dalam “sekali pandang”, budak lelaki itu telah memanjat ke dalam mesin, menurut Penyiaran Australia.

“Saya tiada peluang untuk bertindak balas kepadanya, ia benar-benar cepat bagaimana dia memanjat ke atas sana,” kata Hopper.

Selepas kejutan awal dan mengetahui Ethan tidak cedera, Hopper berkata keluarganya mendapati insiden itu lucu.

“Tetapi realiti tenggelam masuk – bagaimana saya hendak mengeluarkannya?” kata bapa itu.

“Saya mesej bapa saya, dan dia tanya berapa keping syiling 2 sen yang saya ada, kita boleh cuba menangkapnya semula,” kata Hopper.

Selepas memanggil syarikat mesin cakar, polis tiba di pusat membeli-belah.

Pegawai mengarahkan keluarga Ethan untuk mengarahkan budak lelaki itu ke sudut belakang mesin dan melindungi matanya supaya pegawai boleh memecah kaca kes itu.

Selepas memecah kaca, seorang pegawai mengeluarkan Ethan dari timbunan boneka mainan dan keluar dari mesin keselamatan.

“Jangan risau, Ayah, saya takkan buat lagi,” kata Ethan kepada bapanya.

Budak lelaki itu bagaimanapun tidak pulang dengan tangan kosong. Untuk menandakan penyelamatan itu, pegawai memberikan Ethan boneka polis berpakaian seragam polis, lapor Penyiaran Australia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.