‘Penumpang mabuk’ didenda kerana didakwa membuang air kecil dalam cawan semasa tertangguh di lapangan terbang Australia

(SeaPRwire) –   Seorang penumpang telah didenda kerana membuang air kecil dalam cawan semasa penangguhan dalam turun dari pesawat di lapangan terbang Australia.

Insiden itu, selepas penerbangan Air New Zealand selama 3 jam dari Auckland, berlaku pada bulan Disember tahun lalu dan mahkamah Sydney mendenda lelaki berusia 53 tahun $395 kerana tingkah laku menyinggung pada bulan Februari, pihak berkuasa berkata Jumaat.

Insiden itu hanya menjadi perhatian awam pada Jumaat, apabila laman berita Stuff melaporkan bahawa seorang penumpang dalam barisan yang sama, yang hanya dikenali sebagai Hollv, mengatakan dia telah melaporkan tingkah laku itu kepada anak kapal.

Dia berkata dia dan anak perempuannya berusia 15 tahun duduk di tempat duduk laluan dan tengah apabila lelaki di tempat tingkap, nama tidak didedahkan, sedang membuang air kecil dalam cawan.

Holly berkata pesawat itu telah berada di landasan selama kira-kira 20 minit, menunggu gerbang terminal untuk dialokasikan, apabila dia mendengar bunyi yang tidak dapat dikelirukan daripada penumpang itu membuang air kecil dalam cawan, dilaporkan Stuff.

Dia berkata lelaki itu “jelas sangat mabuk” dan menumpahkan air kencing pada pramugari ketika meninggalkan pesawat, dilaporkan.

Tetapi kemalangan dengan pramugari itu tidak sahaja. Polis Persekutuan Australia berkata dalam kenyataan bahawa pegawai-pegawai mengeluarkan dia dari pesawat kerana dia “membuang air kecil ke dalam cawan sambil duduk di tempat duduknya.”

Air New Zealand berkata ia tidak memberi komen mengenai insiden perseorangan. Ia berkata ia melarang antara lima hingga 10 pelanggan setiap bulan kerana tingkah laku mengganggu, termasuk mabuk.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.