Pemilik Ramsay’s pub diambil alih oleh penyusup berani yang mengancam tindakan undang-undang jika diusir

(SeaPRwire) –   “Get out!”

Sebuah kumpulan “penyewa profesional” telah mengambil alih sebuah pub London yang dimiliki oleh Gordan Ramsay dan dengan berani mengancam tindakan undang-undang terhadap sesiapa yang cuba mengusir mereka, menurut laporan.

Sekurang-kurangnya enam penumpang telah memecah masuk ke Hotel dan Gastropub York dan Albany Ramsay, yang sedang dijual untuk $16.1 juta, menutup tingkap, mengunci pintu dengan peralatan dapur dan menyepi kunci.

Juru masak itu cuba menandatangani bangunan dalam perjanjian jual beli berjuta-juta dolar, melaporkan The Sun. Ramsay bintang dalam rancangan realiti dan Next Level Chef di Fox.

Gambar mengejutkan menunjukkan penyewa terperangkap di pub trendi, salah seorang yang boleh dilihat telanjang dan terbaring di sofa kulit hitam.

Penumpang lain memakai selipar sedang mengutak-atik smartphone dengan tembakau, botol air kosong dan gelas wain di lantai di sekelilingnya. Kantung tidur biru telah dibuang di sofa lain manakala sepasang tongkat juga kelihatan.

Penyewa juga melekatkan tanda “amaran undang-undang” di pintu hadapan mempertahankan pengambilalihan mereka dan memberi amaran terhadap sebarang usaha pengusiran, melaporkan The Sun.

Para penyerang mengatakan mereka mempunyai hak untuk berada di sana, kerana ia bukan bangunan perumahan.

Pendudukan harta tidak perumahan seseorang tanpa keizinan mereka sendiri bukanlah suatu kesalahan di , walaupun polis boleh mengambil tindakan jika jenayah kemudian dilakukan, termasuk merosakkan harta atau mencuri daripadanya, menurut Wales Online.

“Ambil maklum bahawa kami menduduki harta ini dan pada setiap masa ada sekurang-kurangnya satu orang yang menduduki,” baca notis itu, menurut The Sun.

“Sebarang masuk atau cubaan untuk masuk ke dalam premis ini tanpa keizinan kami oleh itu merupakan kesalahan jenayah kerana mana-mana daripada kami yang berada dalam pemilikan fizikal bertentangan dengan pemasukan sedemikian tanpa keizinan kami . . . jika anda cuba untuk masuk dengan keganasan atau dengan mengancam keganasan, kami akan menuntut anda.”

Notis itu terus berkata bahawa pelanggaran boleh mengakibatkan penjara enam bulan dan/atau denda sehingga $6,200.

Digital menghubungi Ramsay untuk ulasan tetapi tidak segera menerima respon.

“Bahawa jika anda mahu mengeluarkan kami anda perlu mengemukakan tuntutan pemilikan di Mahkamah Daerah atau di Mahkamah Tinggi,” baca notis itu, yang ditandatangani oleh “penghuni”.

Ramsay, seorang chef terkenal dunia yang terkenal dengan temperamennya yang panas dan keluaran umpatan, menghubungi Rabu dan cuba untuk menjamin notis pengusiran, melaporkan The Sun.

“Ini adalah scenario mimpi buruk untuk Gordon yang malang,” kata sumber kepada The Sun.

“Pub itu sementara ditutup ketika beliau menyelesaikan sewaan baru, dan semasa tempoh serah terima ini, kumpulan penyewa profesional secara senyap-senyap mengatasi semua keselamatan dan CCTV, dan mendapatkan diri mereka ke dalam bangunan. Mereka kini telah membuat kawalan diri di bangunan itu dan perlahan-lahan mengambil alih tempat itu, meninggalkan sampah mereka di mana-mana dan berani memberitahu orang tempatan ini kini adalah rumah mereka.”

menolak berbual dengan penerbitan ketika dia dihadapi di luar. Dia mempunyai dua mata hitam dengan luka di atas satu dan memakai hoodie biru, ikatan kompresi lutut dan selipar.

Dia kemudian memulakan rakaman dan bersembunyi di belakang bangunan.

Bangunan itu dibeli pada tahun 2017 oleh pengarah filem Gary Love, yang kemudiannya menyewakan harta itu kepada Ramsay atas tempoh 25 tahun dengan sewa tahunan $330,000.

Ramsay juga bintang di rancangan Fox Gordon Ramsay’s Food Stars dan MasterChef.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.