Pelancong ski cedera dalam serangan beruang di taman alam Macedonia Utara, pegawai kata

(SeaPRwire) –   Seorang ski Denmark cedera dalam serangan beruang di taman alam di North Macedonia pada Selasa, di kawasan di mana pihak berkuasa menyatakan musim sejuk yang lembut telah menyebabkan peningkatan populasi beruang coklat.

Ski yang tidak dikenal pasti itu dihantar ke Hospital di bandar barat Tetovo, kata Stojance Angelov, ketua Pusat Pengurusan Krisis negara itu.

Dia mengalami kecederaan di kakinya yang kiri dalam serangan itu berlaku di kawasan Gunung Shar.

Musim sejuk yang lembut dalam tahun-tahun kebelakangan ini telah menyebabkan beruang-beruang memendekkan atau melepas hibernasi.

Ini telah menyebabkan peningkatan populasi mereka dan peningkatan penampakan di kawasan bandar.

Masalah serupa juga dilaporkan di , di mana persatuan petani menyatakan tanaman dan sarang lebah telah rosak.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.