Pasangan Yunani ditangkap selepas senjata letupan, 29 senjata api ditemui di dalam rumah

(SeaPRwire) –   Pihak berkuasa telah menangkap dua orang selepas mendapati simpanan senjata besar di rumah mereka di , polis berkata Selasa.

Dua-dua – seorang lelaki berusia 54 tahun dan seorang wanita berusia 57 tahun – menghadapi pertuduhan jenayah memiliki senjata dan bahan letupan. di bandar Florina pada Isnin merampas 29 senjata, 95 majalah peluru, 11 grenad tangan, lima butir peluru berpandu, lebih 158 paun bubuk letupan, lebih 35,000 butir peluru raifal pelbagai kaliber dan bom improvisasi, pihak berkuasa berkata.

Senjata termasuk 14 raifal serangan, tiga mesingan, 11 pistol dan satu shotgun. Polis juga merampas 910 paun butiran peluru kosong, skop raifal, tiga penggera, rompi kalis peluru dan pelbagai lampu api. Penyitaan sedemikian jarang berlaku di Greece.

Pihak berkuasa sedang menyiasat bagaimana pasangan itu memperoleh peralatan tentera dan sama ada mereka terlibat dalam , polis berkata.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.