Panduan Menyeluruh untuk Semua Selebriti yang Disebut Britney Spears dalam The Woman in Me

Colin Farrell, Christina Aguilera, Paris Hiton, dan Justin Timberlake

Britney Spears’ buku baru, The Woman in Me, adalah kisah menyayat hati tentang kehidupan yang dihabiskan di bawah kawalan orang lain. Dia tidak mengambil langkah ringan, misalnya, dalam menggambarkan masanya di bawah pengawasan konservatorium yang diketuai oleh ayahnya.

Walau bagaimanapun, buku itu, salinan yang diperoleh TIME sebelum pelancarannya pada 24 Oktober, juga termasuk beberapa momen yang lebih ringan – termasuk beberapa pertemuan dengan bintang-bintang A dan tokoh awam lain. Daripada Madonna kepada Natalie Portman, Lenny Kravitz dan Justin Timberlake, buku itu menggambarkan banyak pelakon, pemuzik dan wartawan yang dia habiskan masa bersama.

Cher mendapat rujukan, kerana Spears pada satu masa berpindah ke sebuah apartmen di Bandar Raya New York yang pernah dimiliki oleh ikon itu, dan Robin Williams, Mel Gibson dan Olivia Newton-John membuat kemunculan cepat sebagai jiran Spears di pelbagai lokasi. “Sandy dari Grease juga tinggal berhampiran, jadi saya akan melihatnya dan berseru, ‘Hi Olivia Newton-John! Bagaimana khabar anda, Olivia Newton-John?” dia menulis. Yang tidak disebut dalam senarai selebriti? Secara mengejutkan, Lindsay Lohan hanya menerima sebutan tunggal, dan Jessica Simpson tidak dinamakan sama sekali.

Berikut adalah senarai lengkap selebriti yang disebut Spears.

Pelakon

Keri Russell

Orang tua Spears memaksanya bekerja pada usia muda. Dia mengumpulkan hadiah di seluruh pertunjukan bakat serantau dan keluarga mula menetapkan matlamat lebih besar. Spears menulis bahawa apabila Jamie dan Lynne Spears melihat panggilan terbuka untuk The All New Mickey Mouse Club, keluarga itu memuatkan barang-barang mereka dan memandu lapan jam ke Atlanta untuk uji bakat. Lebih 2,000 kanak-kanak mengambil bahagian dalam uji bakat itu, termasuk Keri Russell – yang Spears gambarkan sebagai “gadis cantik dari California,” dan Christina Aguilera, yang seperti Spears, tidak lolos.

Kemudian, Spears mengambil uji bakat sekali lagi. Kali ini, dia berjaya. Dia disatukan semula dengan Aguilera dan Russell – dan bertemu rakan pelakon lain yang akan mempunyai kerjaya yang signifikan, seperti Ryan Gosling dan Justin Timberlake, buat kali pertama.

Natalie Portman

Spears menulis bahawa dia dan Portman pertama kali bertembung sebagai pelakon ganti dalam pementasan teater di luar Broadway bertajuk Ruthless! Kedua-dua wanita memainkan watak “bintang kanak-kanak sosiopat” bernama Tina Denmark, peranan yang Spears tulis “menghampiri diri sendiri.” Berikutan pemisahan Spears dengan Timberlake, Spears dan Portman menjadi tuan rumah sama-sama untuk pesta Tahun Baru di New York – mengingatkan semula zaman teater mereka.

Rachel McAdams

Berikutan peranannya dalam Crossroads, Spears mengambil uji bakat untuk The Notebook. Menurut memoirnya, pemilihan terakhir antara dia dan Rachel McAdams. Akhirnya, Spears berkata dia “gembira” tidak mendapat watak itu, kerana dia telah sukar memisahkan diri daripada wataknya dalam Crossroads semasa membuat filem itu. “Jika aku berbuat demikian,” tulisnya, “aku akan berlakon seperti waris 1940-an siang dan malam.”

Colin Farrell

Penyanyi Britney Spears dan pelakon Colin Farrell

Tak lama selepas pemisahannya dengan Timberlake, Spears menulis bahawa dia melihat lelaki “tampan”, Colin Farrell. Dia masuk ke dalam keretanya dan pergi ke set S.W.A.T., yang sedang difilemkan Farrell pada masa itu. Tiada keselamatan, jadi Spears berjalan terus ke pentas bunyi di mana pengarah menjemputnya duduk di kerusi beliau, dan Farrell menghampirinya. Spears merujuk hubungan mereka sebagai “pergaduhan dua minggu”. “Hanya kata ‘pergaduhan‘ yang sesuai untuknya – kami berada di atas satu sama lain dengan begitu kuat sehingga rasanya seperti kami berada dalam pergaduhan jalanan,” tulisnya. Dia bahkan mengiringinya ke tayangan perdana The Recruit, di mana dia secara tidak sengaja memakai baju tidur. Dia bertemu keluarganya, yang dia gambarkan sebagai “hangat”, tetapi terlalu awal, menurutnya. Dia belum sembuh sepenuhnya daripada Timberlake.

Sarah Silverman

Pada tahun 2007, Spears dijadualkan untuk membuat persembahan “Gimme More,” di VMAs. Malam itu, Sarah Silverman naik ke pentas untuk meledeknya, dengan mengatakan bahawa menjelang usia 25 tahun, Spears telah melakukan segala-galanya yang berharga dalam hidupnya yang akan dia lakukan; dia bahkan memanggil bayinya “kesilapan paling menggemaskan yang anda akan lihat.” Di belakang tabir, Spears menulis bahawa dia “menangis tersedu-sedu.”

Reese Witherspoon

Walaupun Spears tidak menggambarkan sebarang interaksi dengan Reese Witherspoon dalam memoirnya, pelakon dan penerbit itu disebut namanya. Spears menulis bahawa semasa tahun ketiganya dalam residensi Las Vegas, dia tahu sesuatu perlu berubah. Dia menyebut Witherspoon sebagai contoh wanita yang mempergunakan kuasanya dengan cara positif, dengan menulis bahawa, “Sekali anda mula melihat diri anda sendiri dalam cara itu – bukan sekadar seseorang yang wujud untuk membuat semua orang lain bahagia tetapi seseorang yang layak untuk membuat kehendaknya diketahui – ia mengubah segala-galanya. Apabila saya mula berfikir bahawa saya boleh menjadi, seperti Reese, seseorang yang baik tetapi juga kuat, ia mengubah perspektif saya terhadap siapa saya.”

Pemuzik

Christina Aguilera

Britney Spears (kiri) dan Christina Aguilera

Spears dan Aguilera pertama kali bertemu ketika mengambil uji bakat untuk The All-New Mickey Mouse Club. Kedua-dua tidak lolos pada kali pertama, tetapi diperkenalkan semula selepas kemudian dipilih, bahkan berkongsi bilik berpakaian semasa masa mereka di rancangan itu pada tahun 1990-an. Pada awal 2000-an, bintang muda yang naik itu dipermainkan oleh media, sering digambarkan sebagai saingan. Spears tidak banyak mendedahkan sebarang ketegangan antara kedua-dua dalam The Woman in Me. Tetapi dia menyatakan kekeliruannya apabila Aguilera menyatakan sokongannya terhadap idea Spears dan Timberlake berbaik semula dalam temu bual 2003 Rolling Stone, dengan menulis bahawa dia terkejut dengan komen Aguilera mengingat “betapa negatif dia telah menjadi di tempat lain.” Aguilera juga sepenuhnya tidak disebut dalam kisah Spears mengenai ciuman ikoniknya dengan Madonna di VMAs.

Di tempat lain dalam buku, ketika membincangkan kegugupannya sendiri apabila berada di hadapan kamera televisyen, Spears memuji Aguilera, dengan menulis bahawa dia – dan Gwen Stefani – sentiasa “sangat profesional di TV.” “Apabila kamera diarahkan kepada mereka, mereka berkembang maju,” tulisnya.

Satu-satunya penampilan Aguilera yang singkat ialah. Spears berkongsi bagaimana semasa satu lawatan, dia dan Aguilera menggunakan banyak penari yang sama. Mereka semua pergi keluar bersama-sama, tetapi di bawah konservatorium, Spears dilarang minum dan perlu kekal tegak. Aguilera, sementara itu, “nampaknya cukup teruk,” menurut Spears, yang ingin dapat melepaskan diri juga. “Ia akan menjadi menyenangkan untuk minum bersama mereka, menjadi liar, berlagak, menyenangkan,” tulisnya.

Justin Timberlake

Justin Timberlake dan Britney Spears

Mungkin tiada lagi hubungan lain yang menandakan budaya selebriti awal 2000-an seperti Britney dan Justin. Timberlake dan Spears pertama kali bertemu pada tahun 1992 apabila kedua-dua mereka dipilih sebagai “Mouseketeers” dalam rancangan hiburan Disney bervariasi The All-New Mickey Mouse Cl