Ostrich berlari melintasi lalu lintas di Selatan Korea selepas melarikan diri dari zoo

(SeaPRwire) –   Seekor unta berlari melalui lalu lintas di Korea Selatan selepas melarikan diri dari zoo

Seekor unta berlari dilaporkan melalui rakaman video mengelak lalu lintas pada Selasa, selepas melarikan diri daripada kawasan pengurungan disebabkan apa yang pemiliknya percaya disebabkan keseorangan.

Yang bernama Tadori memecah keluar dari zoo dipanggil Bandar Mainan Bug di bandar Seongnam, terletak kira-kira satu jam selatan Seoul.

Saksi merekodkan video unta berlari menuruni jalan raya sibuk melalui lalu lintas. Ia kelihatan berlari ke dalam trak kotak dan ditolak ke bawah pada satu ketika sebelum meneruskan untuk berjalan kaki menuruni lorong kereta.

Kira-kira satu jam selepas melarikan diri, burung besar itu ditangkap menggunakan jaring di lot parkir kira-kira 1.6 batu dari zoo, Reuters melaporkan.

Tadori, yang berusia 4 tahun, tidak cedera dan kemudian dikembalikan ke zoo. Pemilik zoo Choi Yun-joo memberitahu Reuters bahawa Tadori telah keseorangan

“Teman wanitanya, unta Tasooni, meninggal dunia kira-kira sebulan lalu,” kata pemilik zoo Choi Yun-joo kepada Reuters. “Tekaan itu telah sukar bagi Tadori.”

Tadori dipercayai telah melarikan diri dari zoo dengan menyelinap melalui celah sempit antara pagar, Korea Herald melaporkan.

Insiden itu serupa dengan pelarian haiwan lain di Seoul yang berlaku hampir tepat setahun lalu.

Dalam kes itu, seekor unta jantan muda melarikan diri daripada Taman Kanak-Kanak Grand dan berlari bersama-sama lalu lintas dan lorong sempit sehingga ditenangkan dengan penenang.

Dilaporkan bahawa Sero melarikan diri selepas menunjukkan tanda-tanda tekanan berikutan kematian ibu bapanya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.