Nota Pemerhati: Latihan Ukraine terbaik AS mempunyai pesanan untuk Kongres: ‘Kita tidak boleh gagal dalam isu ini’

(SeaPRwire) –   John Roberts adalah warganegara Amerika Syarikat asal California, yang sebagai orang awam, telah berjuang dengan dan kini menglatih pasukan Ukraine dalam pertempuran mereka selama dua tahun terhadap Rusia.

Dalam surat terbuka yang diterbitkan secara meluas minggu lepas, Roberts, yang juga dikenali dengan nama panggilan “Jackie,” menyatakan kebimbangannya bahawa bantuan tentera Amerika Syarikat kepada Ukraine mungkin “kering” kerana pakej bantuan $60 bilion masih terhalang di Capitol Hill.

Dalam temu bual eksklusif Zoom dengan Roberts yang berada di pusat latihan tentera di , beliau memberitahu kami, “Saya akan menyokong orang-orang ini sehingga ke akhir… mereka ini adalah orang yang benar-benar baik.”

Dengan Rusia kini membuat kemajuan menentang Ukraine sepanjang garis hadapan yang sangat panjang, Roberts bimbang bahawa Amerika Syarikat boleh memainkan peranan dalam kejatuhan Ukraine.

” mereka,” beliau menerangkan, “ia akan kelihatan seolah-olah kita membenarkan mereka melakukannya.”

Roberts percaya beliau mempunyai bukti untuk menyokong itu. Tentera yang beliau latih adalah antara yang terakhir memegang Avdiivka, bandar Ukraine yang baru-baru ini jatuh ke tangan tentera Rusia, memberikan Moscow kemenangan pertamanya dalam masa beberapa bulan.

Roberts menyatakan tentera Ukraine sekadar kehabisan .

“Kami akan mengekalkannya,” beliau menegaskan, “jika kami mempunyai peluru.”

Roberts mengenal pasti dirinya sebagai konservatif dan memahami terdapat permintaan domestik terhadap pembiayaan persekutuan… termasuk sepanjang Tetapi beliau juga merasakan pertempuran Ukraine ini adalah “buat atau mati.”

“Kami tidak boleh gagal dalam isu ini,” katanya, “Kami tidak boleh menghampakan Ukraine.”

Untuk veteran yang telah cedera sendiri dalam pertempuran di sini, ini juga peribadi. Beliau melihat betapa rakyat Ukraine menghargai Dan beliau tidak mahu menghampakan mereka.

“Separuh daripada tentera yang saya latih memasuki medan pertempuran dengan bendera Amerika,” beliau menerangkan, “Ini kerana mereka menghormati ‘cara Amerika’.”

Beliau menambah, “Mereka akan menjadi sekutu yang hebat apabila ini selesai.”

Itu, jika senjata terus datang. Seperti ramai rakyat Amerika, “Jackie” kekal optimis.

“Kami sentiasa berdiri,” beliau menyimpulkan, “di pihak betul sejarah.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.