Morocco menangkap 30 dalam serbuan perdagangan bayi baru lahir

(SeaPRwire) –   Pihak berkuasa Maghribi menangkap 30 orang minggu ini di bandar Fes sebagai sebahagian daripada kes besar-besaran yang melibatkan ugutan, ancaman dan perdagangan bayi baru lahir.

Agensi berita kerajaan negara itu, MAP, melaporkan pada Rabu bahawa suspek itu – termasuk pegawai penguatkuasaan undang-undang, doktor, jururawat dan profesional kesihatan lain – ditangkap awal minggu ini. Mereka dituduh bekerjasama dengan ibu bujang untuk menjual bayi kepada keluarga yang ingin mengambil anak angkat.

Skema mereka, laporan itu menyatakan, juga melibatkan pemerasan, penipuan dan pencurian ubat-ubatan yang tidak boleh dijual tanpa preskripsi. Beberapa suspek dituduh membantu , yang haram di luar kecemasan di Maghribi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.