Menara BT London yang ikonik akan menjadi hotel

(SeaPRwire) –   Menara BT, satu tanda di London selama 60 tahun, akan menjadi hotel, pemilik Kumpulan BT PLC mengumumkan Rabu.

Syarikat itu, dahulunya dikenali sebagai British Telecom, berkata ia telah bersetuju untuk menjual menara kepada syarikat Amerika Syarikat MCR Hotels untuk 275 juta paun (kira-kira 347 juta dolar).

Struktur 581 kaki, asalnya dipanggil Menara Pos Office, siap pada 1964 dan menjadi bangunan tertinggi London sehingga 1980. Seksyen udara tambahan membawa ketinggian keseluruhan ke 620 kaki.

Menara itu diliputi dengan aeria gelombang mikro yang membawa komunikasi di seluruh UK dan juga menempatkan restoran berputar dengan pandangan panoramik merentasi London. Restoran itu ditutup selepas kejadian , yang diklaim kedua-dua oleh anarkis dan Tentera Republikan Ireland. Ia tidak pernah sepenuhnya dibuka semula kepada orang ramai, kecuali acara khas dan lawatan berkala.

“Ia telah memainkan peranan penting dalam memikul panggilan, mesej dan isyarat TV negara, tetapi semakin kami menyampaikan kandungan dan komunikasi melalui cara lain,” kata Brent Mathews, pengarah harta BT Group. “Urusetia ini dengan MCR akan membolehkan Menara BT mengambil peranan baru, memelihara bangunan ikonik ini untuk datang.”

MCR Hotels memiliki kira-kira 150 hotel, termasuk Hotel New Yorker dan hotel modenisme TWA di lapangan terbang JFK. Syarikat itu berkata ia akan bekerjasama dengan arkitek British Thomas Heatherwick untuk reka bentuk hotel.

Walau bagaimanapun, pengembara tidak harus merancang untuk membuat tempahan segera. Firma hotel itu berkata ia akan “mengambil beberapa tahun” untuk BT berpindah kerana peralatan kompleks di tapak.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.