Memperkenalkan Made by History untuk TIME

Perkongsian baharu TIME dengan platform sejarah terkemuka akan menyediakan pembaca analisis sejarah peristiwa semasa AS dan perdebatan awam

Hari ini, TIME melancarkan perkongsian baharu dengan Made by History, platform sejarah terkemuka, untuk menghasilkan analisis sejarah yang teliti tentang peristiwa semasa AS dan perdebatan awam dalam format yang mudah difahami dan direka untuk orang awam.

Perkongsian ini memperluaskan kandungan pada vertikal sejarah TIME di bawah TIME Ideas, yang dilancarkan pada tahun 2014, dan sejak itu menjadi saluran yang boleh dipercayai bagi sejarawan terkemuka dunia untuk berkongsi pengetahuan mereka dengan audiens global 120 juta TIME. Dengan kerjasama TIME, Made by History akan pergi di sebalik tajuk berita hari ini untuk memberikan konteks dan kejelasan melalui artikel yang diteliti dan diedit dengan cermat yang ditulis oleh sekumpulan cendekiawan paling menonjol dan menjanjikan pada hari ini.

“Perspektif seorang sejarawan sentiasa menambah tahap kedalaman yang penting kepada mana-mana berita – selepas semuanya, anda tidak boleh benar-benar memahami apa yang berlaku hari ini tanpa mengetahui bagaimana kita sampai di sini,” kata pengarang urusan TIME, dan pengasas editor seksyen sejarah TIME, Lily Rothman. “Sepanjang sejarah 100 tahun kami sendiri, dan terutamanya sejak pelancaran vertikal sejarah kami hampir satu dekad yang lalu, TIME telah komited untuk menceritakan kisah di sebalik berita. Saya begitu teruja untuk berkerjasama dengan Made by History untuk membawa tradisi itu ke tahap seterusnya.”

Baca yang terkini dari Made By History di TIME: https://bit.ly/3PvZ2dO

Semua kandungan editorial yang dihasilkan oleh Made by History ditugaskan, ditulis, dan diedit oleh ahli sejarah profesional – pasukan yang akan bekerja rapat dengan editor TIME untuk mewujudkan perkongsian ini, menggabungkan ketelitian semakan rakan sebaya dengan keterbacaan TIME. Komuniti pakar yang pelbagai akan berkongsi perspektif unik mereka tentang bagaimana dunia kita menjadi begini, dalam potongan yang berakar dalam penyelidikan dan analisis sejarah terkini. Kandungan akan merangkumi peristiwa politik, budaya dan undang-undang, peranan Amerika yang berubah dalam dunia, dan apa-apa sahaja yang mungkin dibincangkan oleh orang yang peduli tentang kehidupan awam.

Sejarawan: Untuk mencadangkan idea kepada Made by History, e-mel madebyhistory@time.com

Made by History menerima draf penuh (lebih kurang 1,000 perkataan) dan cadangan ringkas