MASA Memperkenalkan Peringkat Syarikat Terbaik Dunia Bersama Statista

Senarai Syarikat Terbaik Dunia TIME yang baru dengan rakan kongsi Statista menyusun kedudukan 750 syarikat terbaik dunia yang berprestasi tinggi

(New York, NY—12 September 2023) Hari ini, TIME melancarkan Syarikat Terbaik Dunia 2023, dengan kerjasama Statista, penyedia data dan kedudukan pengguna dan pasaran antarabangsa yang terkemuka. Penarafan tahunan baru ini menggunakan kajian komprehensif Statista untuk mengenal pasti syarikat berprestasi tinggi di seluruh dunia.

“Kami gembira dapat menggabungkan kepakaran editorial TIME dengan pengumpulan data dan analisis berwibawa Statista untuk membawa kepada pembaca kami penarafan informatif ini yang akan membantu mereka memahami dengan lebih baik banyak syarikat yang memainkan peranan dalam kehidupan mereka pada hari ini,” kata Ketua Penyunting TIME Emma Barker Bonomo.

Selain daripada senarai Syarikat Terbaik Dunia, TIME dan Statista akan bekerjasama untuk menghasilkan senarai kuantitatif mengenai pelbagai topik pada masa depan.

Antara ciri-ciri utama senarai Syarikat Terbaik Dunia TIME 2023 termasuk:

  • Microsoft menduduki tempat pertama keseluruhan dan untuk kepuasan pekerja.
  • Apple, syarikat paling bernilai di dunia, menduduki tempat kedua keseluruhan.
  • Accenture menduduki kedudukan tertinggi untuk skor ESG, dan kelima keseluruhan.

Untuk mewujudkan senarai Syarikat Terbaik Dunia TIME, Statista menilai syarikat berdasarkan tiga dimensi utama:kepuasan pekerja, pertumbuhan pendapatan, dan kelestarian (ESG). Lihat metodologi penuh di sini.

Kajian kuantitatif baru ini dengan kerjasama Statista adalah berbeza daripada senarai tahunan TIME100 Syarikat Paling Berpengaruh, yang merupakan senarai tanpa kedudukan, berdasarkan berita, dan dipilih oleh editor.

Lihat senarai Syarikat Terbaik Dunia di sini.

###

Mengenai TIME

TIME ialah jenama media global berusia 100 tahun yang mencapai gabungan audiens melebihi 120 juta di seluruh dunia melalui majalah ikonik dan platform digitalnya. Dengan akses tanpa tandingan kepada orang paling berpengaruh di dunia, kepercayaan pengguna dan rakan kongsi di peringkat global, dan kuasa mengumpul yang tiada bandingannya, misi TIME adalah untuk menceritakan kisah penting orang dan idea yang membentuk dan memperbaiki dunia. Pada hari ini, TIME juga merangkumi bahagian filem dan televisyen pemenang Anugerah Emmy® TIME Studios; perniagaan acara langsung yang semakin berkembang yang dibina di atas francais berpengaruh TIME100 dan Person of the Year; TIME for Kids, yang menyediakan berita boleh dipercayai dengan fokus kepada literasi berita untuk kanak-kanak dan sumber berharga untuk guru dan keluarga; studio kandungan jenama yang memenangi anugerah Red Border Studios; bahagian web3 yang terkemuka dalam industri; platform pembinaan laman web TIME Sites; platform tindakan kelestarian dan iklim TIME CO2; platform e-dagang dan kandungan TIME Stamped yang baru, dan banyak lagi.

Mengenai Statista

Statista menerbitkan ratusan kedudukan industri di seluruh dunia dan senarai syarikat dengan rakan kongsi media profil tinggi. Perkhidmatan penyelidikan dan analisis ini berdasarkan kejayaan statista.com, portal data dan perisikan perniagaan yang terkemuka yang menyediakan statistik, data yang relevan dengan perniagaan, dan pelbagai kajian dan kaji selidik pasaran dan pengguna.