Letupan TNT membunuh 2 jurutera tentera Poland semasa latihan

(SeaPRwire) –   Dua jurutera tentera Poland cedera pada Isnin berikutan letupan TNT semasa latihan di kemudahan tentera di , menteri pertahanan berkata.

Menteri Pertahanan Władysław Kosiniak-Kamysz berkata bahawa dua sapper dengan rejimen kimia mati di Solarnia di kawasan Silesia selatan.

“Pada saat-saat tragis ini, fikiran dan doa kami bersama keluarga askar,” katanya.

Kematian ini mengikuti lagi kemalangan di kalangan askar Poland awal bulan ini. Dalam kes itu, kenderaan trek tentera menghimpit dua askar semasa latihan di medan ujian di bandar Drawsko Pomorskie utara. Kedua-dua askar mati.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.