Lembu mengamuk serang wanita di pantai Mexico semasa pelancong menjerit ketakutan: video

(SeaPRwire) –   Seekor lembu liar dan ganas yang bebas di pantai popular menyerang seorang wanita beberapa kali ketika penonton yang ketakutan berteriak dalam keadaan menakutkan, menunjukkan video menakutkan baru.

Video yang menghentikan jantung itu, yang dirakam pada hari Sabtu di Cabo San Lucas, menunjukkan binatang hitam itu mengejar dan menabrak wanita itu lebih daripada enam kali selepas dia cuba mengambil beg-beg beliau daripada haiwan itu. Cabo San Lucas ialah bandar resor di hujung selatan Semenanjung Baja California, Mexico dan popular di kalangan pelancong.

Video pertama menunjukkan binatang hitam itu di bawah kanopi dengan wanita yang kelihatan memberi makan haiwan bertanduk itu makanan dari beg dan kemudian dari mangkuk perak.

Berpakaian longgar dan topi pantai, wanita itu kelihatan tidak terganggu oleh bahaya yang dimiliki oleh lembu yang sangat kuat. Lembu boleh menimbang lebih daripada 2,000 paun bergantung kepada baka dan diketahui agresif.

Dalam klip seterusnya, lembu boleh dilihat berjalan jauh dari kanopi selepas melihat beberapa beg milik wanita itu.

Dia kemudian berhadapan dengan binatang itu dalam cubaan untuk mengambil semula beg apabila seorang lelaki berteriak, “Anda benar-benar bermain dengannya sekarang.”

“Sila jangan buat begitu, sila,” penonton menjerit.

“Sila jauhkan diri,” dia menjerit ketika lembu menikmati kandungan beg.

Seorang pengunjung pantai boleh didengar memanggil wanita itu “orang bodoh” kerana enggan berlindung ke tempat selamat.

Ketika orang ramai terus memperingatkan wanita itu jauhkan diri daripada lembu, wanita tidak dikenali itu menurunkan tangannya dan membelakangi pemangsa itu seolah-olah dia menyerahkan misi untuk mengambil semula beg.

Itulah bila lembu melihat merah, menurunkan kepalanya dan mengejar wanita itu, menabrak kepalanya ke sisi wanita itu dan menyebabkannya jatuh ke pasir, video itu menunjukkan.

Dia bangun, tetapi lembu mengejar sekali lagi dan kelihatan menumbuk wajahnya dengan salah satu tanduknya, menyebabkan dia rebah ke pasir sekali lagi.

Kemudian wanita itu dilihat berlutut dengan belakangnya kepada lembu, yang menabraknya sekali lagi, menolaknya ke hadapan ketika orang lain di pantai memandang dengan ketakutan.

“Kami cuba memberitahu anda,” lelaki itu berteriak ketika lembu terus serangannya, menabrak wanita itu beberapa kali lagi di sepanjang pasir.

Wanita lain, yang kelihatan dalam kumpulan yang sama, kemudian datang membantu dan cuba melemparkan ember air kepada lembu, yang akhirnya bergerak jauh.

Walaupun diserang dengan mengejutkan, wanita itu cepat bangun dan berjalan jauh. Tidak jelas kecederaan yang dialaminya.

Pantai itu berhampiran beberapa ladang yang menyebabkan pertemuan rapat dengan ternakan menjadi perkara biasa di kawasan itu, kata Torres García, pegawai Zone Maritim Daratan Persekutuan kepada akhbar tempatan El Sudcaliforniano.

Dia berkata juga biasa melihat keledai berkeliaran di kawasan itu dan orang biasa cuba memberi makan mereka.

“Walau bagaimanapun, kami menasihati supaya jangan berbuat demikian untuk mencegah situasi serupa serangan lembu berlaku kerana keledai boleh menggigit seseorang,” kata García.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.