Lelaki mati selepas jatuh dari galeri seni Tate Modern di London, polis kata

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki telah meninggal dunia pada hari Jumaat selepas jatuh dari galeri seni Tate Modern, salah satu tarikan pelancong terpadat, kata polis.

kata pegawai dan krew ambulans telah dipanggil ke galeri pada kira-kira 10:45 pagi. Seorang lelaki, yang tidak dikenalpasti, telah diisytiharkan mati di tempat kejadian.

Polis berkata kematian itu sedang dirawat sebagai “tidak dijangka” tetapi tidak mencurigakan.

Tate Modern berkata ia akan kekal ditutup untuk baki hari “sebagai tanda penghormatan.”

“Semua fikiran kami bersama keluarga dan kawan mangsa pada masa ini,” kata galeri itu dalam kenyataan.

Terletak di bekas loji kuasa di tebing selatan Sungai Thames, galeri itu menyaksikan lebih daripada 5 juta pengunjung setahun.

Pada tahun 2019, seorang budak lelaki Perancis berusia 6 tahun menderita kecederaan parah dan mengubah hidup selepas dilontar dari platform pandangan terbuka di luar bangunan di tingkat ke-10 galeri. Seorang lelaki berusia 18 tahun, yang tidak mengenali budak itu, telah mengaku bersalah ke atas penculikan dan dijatuhi hukuman penjara sekurang-kurangnya 15 tahun.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.