Lelaki ditangkap kerana mengedarkan kad nama dengan sampel kokain percuma

(SeaPRwire) –   Seorang lelaki telah ditahan pada hujung minggu lepas atas tuduhan mengedar kad perniagaan dengan sampel percuma dadah kokain yang dijahit pada kad tersebut, polis berkata.

Seyyed Amir Razavi, 30, didakwa atas kesalahan pengedaran dadah, pemilikan untuk tujuan pengedaran, dan pemilikan hasil jenayah bawah $5,000.

Siasatan bermula pada bulan Januari selepas pegawai polis yang berpatroli di sebuah kasino di Calgary menyedari tentang sekeping kad perniagaan yang telah dibahagikan kepada pelanggan.

Polis Calgary berkata kad itu mengandungi nama “Alex Lee” dan mempunyai beg kecil dadah kokain yang disyaki.

Penyiasat mengejar bukti sepanjang Januari untuk mengesan suspek yang menggunakan nama samaran “Alex Lee.”

Pada Sabtu, pegawai polis telah mengadakan sekatan trafik ke atas sebuah Toyota Tundra putih tahun 2020 dan menahan pemandu kenderaan tersebut. Polis telah mengadakan perintah siasatan ke atas kenderaan dan sebuah kediaman di Beaconsfield Place N.W.

Pemeriksaan itu menemui butiran berikut: hampir 60 gram dadah kokain yang dibahagikan kepada lebih 50 beg, timbangan digital dengan sisa dadah, $1,280 tunai, dan kad perniagaan dengan nama “Alex Lee” tertulis pada kad tersebut.

Menurut pihak , Razavi telah dibebaskan dari tahanan dan dijadualkan kembali ke mahkamah pada 26 Februari.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.