Kes Serangan Jonathan Majors Pergi ke Perbicaraan. Apa Yang Perlu Anda Ketahui

Pada Rabu, hakim New York menolak permohonan untuk membatalkan kes keganasan rumah tangga Jonathan Majors. Pelakon itu akan diadili atas tuduhan pada 29 Nov.

Sebelum sidang pendengaran Rabu di Mahkamah Jenayah New York, Pejabat Peguam Daerah Manhattan mengemukakan dokumen 115 muka surat yang menafikan permohonan Majors untuk membatalkan kes. Dokumen itu, diperolehi oleh Variety dan media lain, mendakwa bahawa pendakwa tidak percaya wanita yang menuduh Majorsof serangan juga melakukan jenayah. (Majors mengemukakan aduan terhadapnya pada Jun, selepas dia ditahan atas insiden asal pada akhir Mac.)

Menurut pengemukaan, wanita melihat teks di telefon Majors yang berkata, “Wish I was kissing you right now.”

Apabila wanita mengambil telefonnya, dia “mula memegang bahagian kanan [tubuhnya] dan menyentak jari tengah kanannya dari telefon, menyebabkan lebam, bengkak dan kesakitan yang teruk.”

Majors “kemudian memegang lengan dan tangan kanannya dan terus memusingkan buku lengannya, menyebabkan kesakitan yang teruk kepada jarinya dan lengannya. Pelakon itu kemudian menampar telinga kanannya, menyebabkan robek di belakang telinganya dan kesakitan yang teruk.”

Pelakon itu mengambil balik telefonnya, meninggalkan kereta, dan wanita itu cuba mengikutinya. Dia kemudian “memegangnya, mengangkatnya dan melemparkannya semula ke dalam kereta.” Dia “mengalami kesakitan yang teruk, termasuk patah jarinya, lebam di sekeliling tubuhnya, robek di belakang telinga kanannya, dan benjolan di kepalanya.”

Dokumen pengemukaan DA juga mendakwa peguam Majors meminta polis membuat “Wanted” poster dengan gambar wanita itu, dan bahawa mereka salah nyata dan bocor bukti mahkamah kepada media. Ia juga menyebut insiden September 2022 di London di mana wanita yang sama perlu mendapatkan rawatan perubatan. Butiran masih tidak jelas, tetapi pendakwa cuba mendapatkan salinan laporan polis dari polis London.

Juga semasa pendengaran Rabu, di mana Majors muncul melalui Zoom, peguamnya meminta agar “bukti dipertikaikan” tidak dikongsi dengan media atau awam kerana sifat berprofil tinggi kes itu. Hakim belum membuat keputusan mengenai permohonan itu, tetapi memberitahu media mereka boleh mengemukakan dokumen terhadapnya sebelum 6 Nov.

Majors—bintang yang dijadual untuk projek Marvel akan datang Loki: Season 2, Avengers: Kang Dynasty, dan Avengers: Secret Wars—ditahan pada 25 Mac di Chelsea, Manhattan. Dia dituduh dengan serangan ringan, gangguan berat, serangan cubaan, gangguan, dan penyekatan, walaupun tuduhan terakhir kemudian ditarik balik. Majors telah mengaku tidak bersalah ke atas semua tuduhan. Jika disabitkan, dia menghadapi penjara sehingga setahun.

Wanita itu, kekasih Majors ketika itu, memberitahu polis bahawa dia diserang semasa pergaduhan di teksi, kemudian dibawa ke hospital dengan kecederaan ringan di kepala dan lehernya. Pasukan undang-undang Majors telah menyatakan bahawa sebenarnya wanita itu yang menyerang Majors.

Beberapa hari selepas penahanan, jurucakap krisis Majors, Andrew Bourke, mengeluarkan apa yang disangka skrin cap mesej antara wanita dan Majors.

“Mereka memberitahu saya bahawa anda tidak akan dituduh,” baca skrin cap itu. “Mereka kata mereka perlu menahan anda sebagai protokol apabila mereka nampak kecederaan pada saya dan mereka tahu kami berpergaduhan. Saya sangat marah mereka berbuat demikian. Dan saya minta maaf anda dalam kedudukan ini. Akan pastikan tiada apa-apa berlaku tentang ini. Saya cintakan anda.”

“Saya juga kata untuk memberitahu hakim untuk tahu bahawa asal panggilan 911 adalah berkaitan saya pingsan dan tidak sedarkan diri,” mereka teruskan, “dan kebimbangan anda sebagai rakan saya.”

Pada April, Variety melaporkan beberapa mangsa penderaan lain Majors telah muncul dan bekerjasama dengan Pejabat DA dalam pendakwaan mereka.

Jurucakap awam Majors, The Lede Company, dan pengurusannya, Management 360, meninggalkannya sebagai klien sebelum muncul di mahkamah pertamanya. Dia juga dipotong daripada peranan filem, kempen MLB, dan bersetuju tidak menghadiri Met Gala. Pelakon itu meletak jawatan daripada kerjanya dengan Inisiatif Sidney Poitier dan lembaga Gotham Film and Media Institute. WME, bagaimanapun, masih mewakilinya.