Jerman menangkap penyokong bola sepak Itali kerana memberi hormat Hitler di dewan bir

(SeaPRwire) –   Seorang penyokong Itali di kalangan kira-kira 100 penyokong Lazio yang menyanyikan lagu-lagu fasis di dewan bir di mana Adolf Hitler mengasaskan parti Nazi telah ditahan dan didenda kerana memberi hormat Hitler.

Jurucakap polis Munich, Michael Marienwald, memberitahu pada Selasa bahawa seorang lelaki berusia 18 tahun dari Itali telah dikenakan denda empat angka selepas polis dipanggil ke dewan bir Hofbräuhaus pada Senin malam.

Marienwald berkata polis sedang mengkaji tindakan lanjut terhadap individu-individu lain selepas kumpulan Lazio besar difilemkan di dewan bir menyanyikan tentang Blackshirts, sayap paramiliter Parti Fasis Nasional Itali.

Dalam video yang diterbitkan oleh akhbar La Repubblica, penyokong itu mengakhiri lagu dengan menjerit “Duce! Duce! Duce!” merujuk kepada bekas Benito Mussolini, sekutu Hitler. Penyokong kelihatan memberi hormat fasis.

Hitler mengasaskan Parti Pekerja Jerman Sosialis Nasional, lebih dikenali sebagai parti Nazi, dengan ucapan di dewan bir yang sama pada tahun 1920.

Penyokong Lazio datang untuk perlawanan Liga Juara-Juara pasukan mereka menentang Bayern Munich pada Selasa. Lazio menang 1-0 pada perlawanan pertama pusingan 16 dan berusaha untuk mara ke suku akhir.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.