Israel berkongsi fail yang menerangkan tuduhan terhadap 12 pekerja PBB didakwa terlibat dalam serangan Hamas

(SeaPRwire) –   Israel telah memberikan pentadbiran Biden dengan fail baru yang memberikan maklumat tentang bagaimana staf untuk agensi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu membantu atau menyokong serangan pengganas Hamas pada 7 Oktober, telah mengetahui.

Fail itu secara khusus menuduh bahawa 12 pekerja yang bekerja dengan Agensi Bantuan dan Kerja Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk Pelarian Palestin di Timur Dekat (UNRWA) membantu dalam pelbagai kapasiti.

Menurut fail itu, satu staf UN menyertai pengganas Hamas dalam menyerbu kibbutz Israel dan secara langsung menyertai keganasan, staf UN yang lain menculik wanita Israel, menahan dia sebagai tebusan di rumah peribadi mereka, dan staf UN ketiga membekalkan peluru kepada pengganas Hamas.

Fail itu menuduh 12 staf terlibat.

Laporan ini sedang dikembangkan.

‘Yonat Friling, Gillian Turner dan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.