Hukuman penjara yang panjang bagi 3 orang Rusia akibat pembunuhan ritual satanik

(SeaPRwire) –   Mahkamah Rusia pada Selasa menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup kepada tiga orang atas tuduhan memimpin orang ke hutan di utara Rusia dan membunuh mereka dalam apa yang digambarkan sebagai ritual satanik, menurut kenyataan Jawatankuasa Siasatan Rusia.

Kenyataan jawatankuasa itu menyatakan bahawa Andrei Tregubenko diberi hukuman penjara seumur hidup berkaitan dengan tiga kes pembunuhan. Beliau dan seorang wanita, Olga Bolsakova – kedua-duanya digambarkan sebagai pengikut satanisme – menjerat seorang gadis ke hutan di rantau Karelia dan membunuhnya pada tahun 2016. Dua bulan kemudian, mereka dan dua orang lain, Tatiana Deryugina dan Alexander Perevozchikov-Khmury, membunuh seorang lelaki di hutan di rantau Leningrad, menurut kenyataan itu.

Tregubenko juga menikam seorang lelaki sampai mati dalam pertengkaran di rantau Moscow, kemudian beliau dan ketiga-tiga orang lain melakukan ritual dengan darah mangsa, menurut jawatankuasa itu.

Deryugina dan Perevozchikov-Khmury dijatuhkan hukuman penjara 13 dan 15 tahun, masing-masing. Kenyataan jawatankuasa itu menyatakan Bolshakova sebelum ini dijatuhkan hukuman untuk tempoh yang tidak dinyatakan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.