Gambar Promosi Eric Stonestreet Dalam Modern Family Telah Menjadi Meme Baharu Kevin James

Eric Stonestreet posing in Modern Family promo photos, displayed on two phones

Apa yang pernah menjadi obsesi Internet terhadap “remaja putih bulan ini” – maksudnya, memberikan gelaran itu kepada lelaki putih konvensional yang menarik seperti Timothee Chalamet atau Logan Lerman – telah berubah menjadi sesuatu yang lain: “bapa sitcom kegemaran”. Bulan lalu, meme Kevin James menguasai media sosial apabila pengguna mengisi X (dahulunya Twitter) dengan gambar promosi James dari siri King of Queens. Begitu juga, pelakon Eric Stonestreet, dikenali sebagai Cam dalam Modern Family, menjadi viral di TikTok berkat koleksi gambar promosi yang memberikan sumber meme yang tak terputus.

Di TikTok, pengguna mengambil pelbagai gambar Stonestreet sebagai Cam – dicirikan dengan bajunya yang berwarna-warni dan berpose dalam setiap julat ekspresi – dan membuat karusel kepada irama “Mia & Sebastian’s Theme” dari La La Land, sambil menambah kapsyen sendiri kepada video. Stonestreet sebagai Cam berpose dalam pelbagai cara melalui sesi gambar promosi telah memberikan cara bagi orang untuk menyatakan segala-galanya, daripada bagaimana mereka bertindak balas terhadap prospek “makanan manis” atau cara orang mengganggu rakan sebilik mereka.

Asal usul sebenar trend ini sukar untuk dikenal pasti. Arkib Internet, KnowYourMeme, menunjuk kepada pengguna TikTok @harrier.dubois sebagai penerima awal trend ini.

@harrier.dubois

setiap hari semakin buruk #CapCut #modernfamily #camerontucker #camtucker

♬ –

“Setiap hari semakin buruk,” kandungan kapsyen pada pos Jun 13. Pos itu kini mendapat lebih 590,000 tontonan dan lebih 2,000 komen dan kelihatan telah meletakkan asas untuk meme Stonestreet berkembang. Awal bulan ini, meme itu menemui jalan ke X melalui beberapa tweet viral. Satu daripadanya menampilkan Stonestreet dalam foto 2011 tersenyum ke arah kamera, memegang tangannya bersama-sama, dengan satu kaki agak miring keluar, membaca: “Saya menunggu bartender melihat saya supaya saya boleh tempah minuman.” Pos itu menjadi viral dan mendapat lebih 300,000 suka dalam tiga hari, KnowYourMeme menulis.

Meme itu akhirnya sampai kepada Stonestreet sendiri, yang turut sertai lawakan itu. Beliau mengunggah salah satu gambar promosi itu di Instagram dengan kapsyen “Saya hanya membuat setiap ekspresi yang saya boleh fikirkan untuk mengakhiri sesi gambar promosi 2011 ini.” Beliau mengakui populariti meme itu dan menulis dalam kapsyen, “Sejak orang ‘meming’ gambar lama saya ini, saya fikir saya akan buat satu juga.