Britney Spears Mengingati Perhubungan Singkatnya Bersama Colin Farrell Pada 2003

Colin Farrell dan Britney Spears

Dalam memoarnya, The Woman in Me, Britney Spears menceritakan tentang hubungan singkat yang pernah ia jalani dengan pelakon Colin Farrell pada awal tahun 2000-an. Kedua-dua mereka bertemu ketika Farrell sedang menjalani penggambaran filem S.W.A.T., mengikuti pemutusan hubungan Spears yang sangat terbuka dengan Justin Timberlake. Dalam tulisannya bahawa Timberlake tidur dengan “enam atau tujuh gadis” dalam minggu selepas mereka “secara rasmi” menamatkan hubungan, Spears menyatakan bahawa dia masih terluka kerana mantan kekasihnya itu. “Dia adalah impian seorang gadis. Saya jatuh cinta dengannya.”

Untuk mencuba bergerak daripada hubungan itu, Spears menulis bahawa dia memutuskan untuk mula dating semula dan diaturkan bertemu dengan Farrell melalui kenalan “penganjur kelab”. Mereka berhubung, dia melawat set filemnya, dan pasangan itu “mempunyai pergaduhan selama dua minggu,” menurut tulisan Spears. “Pergaduhan adalah satu-satunya perkataan untuk ini-kami berpelukan dengan begitu giat seolah-olah kami berada dalam pergaduhan jalanan.”

Ketika mereka hadir ke tayangan perdana filem Farrell 2003 The Recruit, Spears teringat bahawa dia belum benar-benar melupakan Timberlake. “Seperti yang pernah kulakukan apabila saya merasa terlalu terikat kepada seorang lelaki, saya cuba untuk meyakinkan diri saya sendiri dengan setiap cara bahawa ini bukanlah perkara besar, bahawa kami hanya bersenang-senang, bahawa dalam kes ini, saya rentan kerana saya belum melupakan Justin lagi.”

Pada tayangan perdana itu, Farrell memberitahu wartawan bahawa hubungan mereka adalah sementara. “Kami tidak berkencan. Dia adalah gadis yang manis. Tiada apa-apa yang berlaku-hanya kawan,” katanya ketika itu. Entertainment Weekly melaporkan bahawa Spears meninggalkan acara “sebaik sahaja paparazzi pergi.”

Kemudian pada tahun itu, Spears bercakap kepada W Magazine tentang hubungan singkat itu, berkata, “Ya, saya menciumnya… Dia yang paling manis, panas di dunia-wow!… Tetapi ia bukanlah sesuatu yang serius.”

Dia tidak menerangkan akhir hubungannya dengan Farrell dalam The Woman in Me, kecuali untuk menyatakan bahawa “untuk seketika dalam masa, saya memang fikir ada kemungkinan untuk sesuatu di sana. Kekecewaan dalam kehidupan romantik saya hanyalah salah satu bahagian bagaimana saya menjadi canggung sentiasa. Saya berasa begitu canggung pada waktu itu.”