Bagaimana Kami Memilih Kelas Baru Pemimpin Generasi Seterusnya

Yousaf bercakap dengan penyokong di luar pejabat SNP di Largs, Scotland, pada 23 Ogos.

Berikutan kematian Mahsa Jina Amini, pemain catur Iran Sara Khadem menentang peraturan pakaian wajib negaranya semasa pertandingan. YouTuber India Dhruv Rathee menghadapi ancaman kerana menyemak fakta topik viral di media sosial India untuk jutaan pengikutnya. Jonathon Heyward baru-baru ini menjadi pengarah muzik pertama berwarna untuk Baltimore Symphony Orchestra dan, pada usia 31 tahun, pengarah muzik termuda mana-mana orkestra utama AS. Mereka adalah tiga daripada individu yang dipaparkan dalam kelas musim luruh Pemimpin Generasi Seterusnya, francais sembilan tahun yang dimungkinkan oleh perkongsian kami dengan Rolex. Kisah mereka terus mengubah semula apa yang boleh menjadi kepimpinan bagi kami.

Melalui Pemimpin Generasi Seterusnya, kami meneroka pengaruh dalam banyak bentuk, termasuk kesenian, atletik, dan aktivisme. Dan kami meneliti pemimpin bangkit memecah halangan dalam bidang kuasa tradisional seperti politik. Mewakili kumpulan musim luruh ini di kulit depan adalah Menteri Pertama Scotland, Humza Yousaf, yang telah memperoleh dirinya satu siri pertama yang semakin meningkat: Pada usia 27 tahun, dia menjadi ahli termuda Parlimen Scotland untuk menyertai kerajaan Scotland. Kini berusia 38 tahun, dia adalah ahli politik Muslim pertama memimpin sebuah demokrasi Barat, serta Menteri Pertama bukan kulit putih dan termuda negaranya.

Pemimpin Generasi Seterusnya Humza Yousaf Majalah Masa kulit hadapan

Yousaf memimpin pada saat krisis bersaing – skandal melanda Parti Kebangsaan Scotlandnya dan peningkatan besar dalam kos sara hidup, hanya untuk menamakan dua. Dia tahu bahawa identitinya penting bagi para pengundi dan sejarah. Dia berkata melihat potretnya digantung di St Andrew’s House, ibu pejabat kerajaan Scotland, “Saya benar-benar menonjol kerana saya kelihatan berbeza. Ia sangat mengharukan. Saya ingat melihatnya dan berfikir, hampir apa pun yang berlaku sekarang… milik saya akan sentiasa yang kelihatan berbeza.”

Kami menantikan untuk membawa Pemimpin Generasi Seterusnya ke dekad kedua tahun depan.