Angin kencang memecut kerusi lif di pusat peranginan ski Itali: ‘Kelam-kabut dan ketakutan’

(SeaPRwire) –   Kursi-kursi di sebuah resort ski di Itali di dalam video ditangkap berputar dan berpusing selepas diterpa angin kencang semasa sekurang-kurangnya dua orang masih duduk di kursi pada Khamis.

Penonton merakam video kejadian menakutkan di Cervino Ski Paradise di , resor pelancongan popular di kaki Gunung Matterhorn di Alps Swiss.

Andy Crabtree, salah seorang penunggang ski yang berkongsi video, memaparkan dalam media sosial bahawa 10 buah kursi di lif itu rosak dan ditarik keluar daripada perkhidmatan sebelum lif dibuka semula pada hari seterusnya.

Barnaby Dunning, seorang penunggang ski berpengalaman yang terperangkap di kursi lif bersama kawan pada masa itu, memberitahu ABC’s “Good Morning America” pada Isnin bahawa keadaan angin mencapai sehingga 70 batu sejam. Penunggang ski itu berkata dia berasa seperti berada dalam mesin basuh dan mempunyai “beberapa momen ketakutan dan kegelisahan yang amat.”

“Saya tidak pernah tahu lif kursi boleh berputar dengan cara yang mereka berputar,” kata Dunning. “Anda hanya dibuang ke sana sini.”

Resort itu memberitahu BBC dalam satu kenyataan bahawa lif ski ditutup disebabkan dan mereka yang masih berada di lif adalah penunggang ski terakhir dalam perjalanan ke stesen atas.

Semua penunggang ski “mencapai tujuan mereka” mengikut kenyataan itu berdasarkan laporan outlet tersebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.