4 terbunuh dalam tembakan di syarikat perkapalan Yunani, termasuk suspek penembak

(SeaPRwire) –   Tiga orang terbunuh pada Isnin di pejabat syarikat pengangkutan berhampiran Athens dan suspek penembak juga mengambil nyawa dirinya sendiri sebelum pasukan khas sempat menghadapinya, menurut pihak berkuasa.

Penembakan berlaku di pejabat syarikat pengangkutan di Glyfada, sebuah pinggir bandar ibu negara.

Suspek penembak, seorang pekerja syarikat yang tidak dikenal pasti, memasuki bangunan sambil membawa senapang dan pistol, menurut beberapa saksi.

Jurucakap polis Consantia Dimoglidou berkata pemilik syarikat adalah antara mangsa.

“Suspek yang disyaki, yang bekerja untuk keluarga itu, ditemui mati di kawasan berbeza daripada tiga mangsa di syarikat itu. Dia ditemui dengan senjata serangannya di sebelahnya dan kelihatan telah menembak dirinya sendiri di kepala,” kata Dimoglidou.

Beliau berkata pegawai polis dan pasukan khas telah memasuki bangunan sebelum suspek penembak ditemui dan telah memastikan orang-orang dipindahkan dengan selamat keluar dari bangunan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.