3 disahkan mati, lain terperangkap selepas papan tanda runtuh semasa hujan lebat di Mumbai, India

(SeaPRwire) –   Sebuah papan iklan runtuh dan membunuh tiga orang serta mencederakan 59 di Mumbai, pusat kewangan India, akibat ribut petir dan hujan lebat, lapor Agensi Berita India Trust pada Isnin.

Ramai orang dipercayai terperangkap selepas runtuhnya di pinggir bandar Ghatkopar, polis Mumbai melaporkan di platform media sosial X.

Sehingga 47 orang telah diselamatkan dan menerima rawatan, kata Devendra Fadnavis, timbalan ketua menteri negeri Maharashtra.

Beliau berkata siasatan telah diluluskan ke atas kemalangan itu. Operasi menyelamat masih berterusan.

India mengalami hujan lebat dan banjir teruk semasa musim monsun antara Jun hingga September, yang membawa kebanyakan hujan tahunan. Hujan sangat penting untuk tanaman yang bergantung hujan yang ditanam semasa musim itu tetapi sering menyebabkan kerosakan meluas.

Jabatan cuaca India berkata, kilat, hujan dan angin mungkin berlaku di bahagian Mumbai dalam beberapa jam akan datang, lapor media tempatan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.